Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра військової підготовки урочисто відзначила День Збройних сил України

26-м найуспішнішим юнакам і дівчатам першого випуску кафедри урочисто вручили погони молодшого лейтенанта

0 935
Початок дня військової підготовки в УжНУ сьогодні, 8 грудня, став для представників наймужнішого підрозділу нашого вишу по-справжньому піднесеним. У конференц-залі «зеленого» корпусу влаштували захід, приурочений до 26-ї річниці Збройних сил України, яку святкували в державі 6 грудня .

Кафедра військової підготовки урочисто відзначила День Збройних сил УкраїниСимволічно, що саме 26 юнаків і дівчат першого випуску кафедри військової підготовки продемонстрували високі успіхи в навчанні. Тож сьогодні їм урочисто вручили погони молодшого лейтенанта. А загалом торік військовий підрозділ Ужгородського національного університету завершило понад 100 осіб.

За два роки існування кафедра зробила помітний крок уперед, і нині військовий фах тут здобуває близько 250 осіб. Навчальний процес забезпечує високопрофесійний колектив, готовий поділитися досвідом. Про це свідчить і те, що під час нинішнього зібрання відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції» нагородили викладача кафедри військової підготовки, полковника Володимира Коршунова.

Кафедра військової підготовки урочисто відзначила День Збройних сил УкраїниЗахід розпочала помічниця завідувача підрозділу Василина Манівчук: «Моя земля не стане на коліна, загарбнику не здасться у полон. Бо ця земля — то рідна Україна, і нам із нею дуже пощастило. Вітаємо Збройні сили! Хай пісня бойова летить на крилах, за їхню мужність, жертовність святу увесь народ підхопить пісню ту!»

Відтак пролунав Державний Гімн і присутніх вітав завідувач кафедри військової підготовки, полковник Василь Олійник: «Шановні друзі! Сердечно вітаю з Днем Збройних сил України. Пишаємося нашим військом, довіряємо йому. Наче знову відроджена, в умовах війни українська армія пройшла випробування, зміцніла, набула безцінного бойового досвіду й упевненості в силах, зламала загарбницькі плани озброєного до зубів ворога».

Василь Васильович наголосив, що військова кафедра УжНУ активно долучається до вдосконалення армії, виховуючи покоління свідомих громадян.

«Ефективна робота нашого підрозділу — заслуга керівництва університету, викладачів, студентів, які є істинними патріотами», — відзначив В.Олійник.

Очільник підрозділу подякував колегам і вихованцям за внесок у спільну справу, побажав миру, віри в силу держави, добробуту та богатирського здоров’я.

Відтак старший викладач кафедри, підполковник Ігор Єськін оголосив наказ міністра оборони України про надання першим випускникам первинних офіцерських звань – молодших лейтенантів запасу.

Кафедра військової підготовки урочисто відзначила День Збройних сил УкраїниЦей момент заступник військового комісара Закарпатського ОВК, полковник Петро Марко назвав історичним для історії колективу кафедри й звернувся до випускників: «Офіцерське звання, яке ви здобули, дає широкий спектр можливостей для працевлаштування в Збройних силах України та інших силових формуваннях».

П.Марко закликав випускників продовжувати військову кар’єру й порадив брати за приклад уродженця Закарпаття Івана Свиду, який свого часу був начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних сил України.

Відтак із нагоди свята вручили грамоти найуспішнішим вихованцям кафедри військової підготовки. Також оголосили найкращі за підсумками навчального семестру взводи. Ними стали 201-й та 202-й взводи спеціальності «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» (командири Аліна Ченюк і Олеся Гапак), а також 204-й взвод «Бойового застосування з’єднань, військових частин і підрозділів наземної артилерії» на чолі з Віталієм Маричем.

До святкування активно долучилися студенти природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. Пісенними номерами потішили Христина Демків та Яна Голінка. Лідія Мигалега декламувала поезію.

Урочисте зібрання завершили Гімном України.

Ольга Брайлян
Фото, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.