Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Карантинний День хіміка – 2020: авторські відеопривітання представників хімфаку та учнів Ужгородської спеціалізованої школи № 3

Незважаючи на COVID-19, що лютує у світі, креативні хіміки вирішили подарувати колегам приємні емоції до професійного свята в дещо нетрадиційний спосіб

0 539
Святкування Дня хіміка 2019 р.
Святкування Дня хіміка 2019 р.
Сьогодні, 31 травня, в Украні відзначають День хіміка. Зважаючи на ситуацію у світі, цьогоріч на хімічному факультеті УжНУ не влаштовують наукової конференції й концерту, але хіміки, як справжні винахідники, знайшли спосіб відсвяткувати. Студенти разом із учнями підготували відеопривітання.
Василина Русин
Василина Русин

Заступниця декана з виховної роботи, кандидатка хімічних наук, доцентка кафедри аналітичної хімії Василина Русин зауважила: «Хіміком не може бути будь-хто. Зазвичай люди цієї професії є надзвичайно працьовитими, талановитими та відданими своїй справі, адже хімія – далеко не проста наука. День хіміка – одне з улюблених свят усіх співробітників, студентів і випускників нашого факультету. Цю дату нетерпляче чекають щороку наприкінці травня. Колектив завдяки нашому всіма шанованому декану, професору Василю Георгійовичу Лендєлу завжди був злагодженим, тому на це свято збираються не лише викладачі та студенти. Уже традиційно приходять випускники факультету, тепер вже наші колеги. І знаєте, це показник того, що ми є дружними в поколіннях, це єдина велика родина. На жаль цього року через ситуацію у світі професійний день – не такий, як завжди. Та ми не втрачаємо духу свята!»

На заходах у хіміків по-родинному затишно й здається, усі одне одного знають і підтримують добрі стосунки. Представники підрозділу завжди готують цікаві програми. До того ж факультет часто відвідують учні шкіл, і їх зацікавлюють різноманітними дослідами.

Під час відзначення Дня хіміка 2019 р.
Під час відзначення Дня хіміка 2019 р.

«Організовуємо такі заходи, щоб прищепити молоді любов до хімії, дати змогу доторкнутися до цієї магічної та чарівної науки. Ми надзвичайно раді всім, а особливо – коли приходять зовсім юні школярі. До прикладу взимку нашими гостями сталі учні 4-го класу. Тому цього року привітання зі святом буде й від учнів. Від себе особисто вітаю колег, однокурсників, вчителів, учнів та студентів, всіх, хто причетний до цього свята! Щиро бажаю нових звершень, яскравих, насичених позитивними емоціями буднів. Нехай задумане збувається! Мрійте про прекрасне – мрії повинні здійснюватися! Будьте чарівниками у своєму житті, наповнюйте його яскравими барвами, адже ви – хіміки!», – каже В. Русин.

Лідія Ірчак
Лідія Ірчак

Своєю чергою, голова студентського профбюро хімічного факультету, четвертокурсниця Лідія Ірчак згадує: «В останню неділю травня ми традиційно відзначаємо професійний день, який об’єднує студентів, викладачів, аспірантів і випускників нашого підрозділу. Заходи зазвичай відбувалися в святковій атмосфері залу ректорату, де серед присутніх панувала повага й любов до обраного фаху, адже для кожного в залі хімія – не просто наука, а стиль життя. Зі словами привітання завжди виступали представники факультету й ректорату. Не обходилося й без привітання від студентів – можна сказати, вони були головними дійовими особами, оскільки докладали значних зусиль для організації заходу. Проте нині у зв’язку з COVID-19 дійства, присвячені Дню хіміка, на жаль, не відбулися. Звичайно, ми не змогли залишити хіміків без привітання й приємних емоцій, тому вирішили зробити це в дещо нетрадиційний спосіб. Ввімкнувши фантазію, написавши текст, залучивши студентів і викладачів факультету відзняли відеопривітання».

Яким воно вийшло – дивіться.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.