Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Дітям, що живуть у гуртожитках УжНУ, влаштували свято

«Смаколики для зайчиків» з нагоди Міжнародного дня захисту дітей малечі привезли волонтери

0 76

Дітям, що живуть у гуртожитках УжНУ, влаштували свято

Щодня українські діти страждають від війни: когось уже нема з нами, хтось перебуває в лікарнях, хтось щодня чує звуки вибухів, хтось зостався без рідних, а хтось залишив улюблені іграшки і поїхав далеко від дому та друзів. До Дня захисту дітей в гуртожитках УжНУ побували гості, аби на кілька годин подарувати малечі гарні емоції.

Зі слів директора студмістечка УжНУ Василя Кепича, нині у п’ятьох університетських гуртожитках мешкає 308 дітей.

Волонтерка Ірина Качур-Кутявіна вже добре знайома з ужнівськими гуртожитками і його мешканцями — приїздила з подарунками на Великдень. Цього разу вирішила теж не залишатися осторонь, розповідає: «Я назвала цю ініціативу «Смаколики для зайчиків». Чому так? Багатьох дітей мами звуть зайчиками, мене теж мама досі так називає — бо ми всі діти своїх батьків, незалежно від віку. Ми з сестрою організували збір коштів через фейсбук. Вдалося зібрати близько 10 тисяч гривень. Вирішили привезти дітям хай маленький, але смаколик. Я знайшла булочки у формі зайця, на кожну дитину був набір: булочка, 2 яблучка і 2 йогурти. Залишок грошей витратимо на ліки для села Петрівського Ізюмського району на Харківщині — звідти родом моя мама. Це село нині – прямо на лінії зіткнення, але є можливість передати туди ліки на запит головного лікаря лікарні».

Також у гуртожиток через Закарпатську обласну раду подарунки передали з Чехії, Австрії, Угорщини, країн Балтії та інших. Голова облради Володимир Чубірко розповів, що діти з цих країн приносили іграшки, якими хотіли поділитися з українськими однолітками, які рятуються від війни.

Крім того, для малечі з розважальною програмою виступили актори Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв.

«Допомога гуртожиткам актуальна щодня, — каже Василь Кепич. — Тепер людей уже не годують комплексно, тому ми завжди раді кашам, крупам, свіжим овочам і фруктам, печиву та дитячому харчуванню. Їх можна привозити прямо в гуртожитки».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.