Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Державна мова – надважливий чинник національної безпеки і єдності, – Галина Шумицька

До обговорення актуальних проблем мовнополітичного характеру під час онлайн-пресконференції на Укрінформі долучилася й докторка філологічних наук, професорка кафедри журналістики Ужгородського університету Галина Шумицька

1 106
2 червня Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва на YouTube-каналі Укрінформу організував онлайн-пресконференцію «Боротьба в інформаційній та культурній царинах: що думають українці про державну мовну політику та пропаганду на тлі агресії рф». Участь у ній узяли уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь; голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова; доктор політичних наук, головний науковий співробітник Інституту політичних і етнонаціональних досліджень НАН України Володимир Кулик. Модерував захід аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов.

Упродовж заходу йшлося насамперед про те, як російська агресія змінила ставлення українців до державної мовної політики України; як досягти балансу між свободою інформації та інформаційною; чи впливають російські пропагандистські наративи на погляди українців тощо.

До обговорення актуальних проблем мовнополітичного характеру долучилася й докторка філологічних наук, професорка кафедри журналістики Ужгородського університету Галина Шумицька. До вашої уваги її думки щодо ролі української мови в питанні національно-державного буття українців.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.