Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ

Уторговане (понад 30 тисяч гривень) спрямували на закупівлю запчастин до дронів, які збирають в УжНУ

0 29
Факультети Ужгородського університету об’єдналися на благодійному ярмарку в центрі міста, присвяченому 79-й річниці з дня заснування університету. Всі зібрані кошти вирішили спрямувати на підтримку Збройних сил України, а саме – на виготовлення дронів.

До Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУДо Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУБлагодійний ярмарок організували за підтримки керівництва університету профком і студентська рада УжНУ. Проректор УжНУ із науково-педагогічної роботи Ігор Король зауважує: «Цього тижня відзначаємо річницю університету – 79 років із дня заснування. У межах святкування відбувається кілька заходів, зокрема «Битва інтелектів», до якої долучилися всі факультети та інші підрозділи УжНУ; а також благодійний ярмарок, щоб зібрати кошти на дрони, які виготовлять у нашому виші й передадуть на передову військовим. Ми є тиловим регіоном, і це означає, що маємо більше можливостей, ніж ті, хто ближче до фронту. Тож повинні максимально допомагати військовим».

Ідея благодійного ярмарку виникла давно. Голова профкому студентів Олександр Баран розповідає: «Коли ще в серпні писали наш план діяльності, студенти одразу сказали: варто організувати ярмарок, оскільки у нас багато талановитих студентів. Вирішили, що приурочимо його до дня народження УжНУ. Ярмарок поєднав у собі багато: готували шашлик, презентували вироби з бісеру, провели армреслінг, продавали випічку, пропонували інші цікаві активності. Хто як міг – ділився своїм талантом».

До Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ Голова студентської ради УжНУ Марк Ердевдій додає: «Студенти активно працювали з благодійною метою: організовували, збирали людей, приносили столи, скатертини, готували виступи, флешмоби. Робили все, аби зацікавити якомога більше людей і зібрати кошти».

До Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУСтудентка-другокурсниця факультету історії та міжнародних відносин Катерина Магелейко розповідає про активну участь свого факультету в підготовці випічки для благодійного ярмарку: «Принесли печиво на вівсяному борошні, панкейки, пиріг з яблук і шоколадні мафіни. Над випічкою працювала більша частина нашого факультету, залучили майже всіх студентів. Найбільшу ініціативу проявили першокурсники. Пропонуємо продукцію домашнього виробництва».

Студентка ІІІ курсу спеціальності «Біомедична інженерія» фізичного факультету Тімея Вербач розповідає про унікальні вироби, які її підрозділ приніс на ярмарок: «Ми До Дня народження свого вишу ужнівці влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУпрезентували вʼязані іграшки амігурумі. Я сама їх в’яжу, і нарешті зʼявилася нагода продати їх на благодійному заході. Ми також пропонували солодощі й дарували кекси як бонус до покупок».

Максим Гарапко представляв факультет математики та цифрових технологій. Каже, до доброї справи долучилися математики всіх спеціальностей: «Вирішили продавати те, що смачно і можна швидко з’їсти, – печиво, булочки. Раді можливості зібрати кошти на перемогу».

На благодійному ярмарку УжНУ вдалося зібрати 30 200 гривень.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.