Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Екскурсія від декана: першокурсники ФІФ знайомилися з містом

Михайло Рошко акцентує на практичності заходу: «Хочу не просто показати цікавинки Ужгорода, а й щоб студенти бачили короткі шляхи, знали, що містом можна пересуватися не тільки громадським транспортом»

0 473

Екскурсія від декана: першокурсники ФІФ знайомилися з містом

Короткий маршрут із БАМу в центр, огляд основних пам’яток міста та деяких корпусів УжНУ – у перший навчальний тиждень першокурсники факультету іноземної філології екскурсували містом зі своїм деканом Михайлом Рошком.
Михайло Рошко спілкується з першокурсниками
Михайло Рошко спілкується з першокурсниками

Цілий потік першокурсників – студентів (насправді здебільшого студенток ☺) англійської, німецької, французької та румунської філології – вирушив на прогулянку зі своїм деканом. 

«Уперше таку екскурсію ми провели торік, і першокурсникам сподобалося. Наша прогулянка недовга – вона передусім практична: хочу не просто показати цікавинки Ужгорода, а й щоб студенти бачили короткі шляхи, знали, що містом можна пересуватися не тільки громадським транспортом», – розповідає Михайло Рошко.

Так, у ході екскурсії побачили будівлюЕкскурсія від декана: першокурсники ФІФ знайомилися з містом Закарпатської ОДА, ректорат УжНУ, корпус медичного факультету, набережну, площу Театральну, дізналися про перехрестя вулиць Корзо й Волошина, яке місцеві називають не інакше як Хрест, а відтак піднялися до Кафедрального собору та Ужгородського замку. Там само на замковій горі відвідали ще один підрозділ УжНУ – юридичний факультет, де молодь зустрів його декан Ярослав Лазур. Тут, у залі судових засідань, ще й встигли наробити фотографій на згадку.

Неля Драб
Неля Драб

Крім основної інформації про місцини, якими прогулювалися, Михайло Рошко робив і корисні підказки: приміром, де в Ужгороді можна купити недорогі книги, а де й навіть користовані. До того ж зауважив, що студенти ФІФ час од часу відвідують вистави «Малої сцени» Закарпатського муздрамтеатру та театру ляльок «Бавка», які грають спеціально для них. Відтак і обговорюють побачене.

Андріана Штеля
Андріана Штеля

Першокурсниця факультету Неля Драб з Хустщини ділиться враженнями: «Екскурсія була дуже повчальною. Найцікавішим для мене сьогодні був ректорат і замок, почула багато цікавого з життя сучасного Ужгорода та його минулого. Маршрут був чітким, і, думаю, ті, хто тут вперше, зможуть легко зорієнтуватися в майбутньому».

А от Андріана Штеля, яка в Ужгороді навчалася 3 роки, каже: «Я знаю всі ці вулиці, але почула багато цікавого й нового від нашого декана. Місто мені дуже подобається. Хочу тут залишитися жити».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.