Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет інформаційних технологій налагоджує співпрацю з провідними грузинськими вишами

А крім того, й далі розвиває інноваційні підходи в науці та... активному й творчому відпочинку ☺

0 413
Олександр Міца з професорами Європейського університету
Олександр Міца з професорами Європейського університету
Не встигли відгриміти баталії Кубка Векуа, як завідувач кафедри ІУСТ, доцент Олександр Міца поїхав у відрядження до Грузії, де відвідав два відомі виші: Європейський університет у Тбілісі та Батумський національний університет імені Шота Руставелі. Відвідини були конструктивними, оскільки обидва заклади виявили зацікавленість у творчій співпраці з УжНУ.
Олександр Міца та Ібраім Дідманідзе в горах Аджарії
Олександр Міца та Ібраім Дідманідзе в горах Аджарії

Пан Олександр мав зустрічі з керівництвом вказаних вишів. Особливо конструктивними виявилися перемовини з професором Батумського національного університету Ібраїмом Дідманідзе, який є керівником напрямку інформаційних технологій у своєму закладі, академіком Міжнародної академії наук та інноваційних технологій. Цікаво, що батоно Ібраїм є керівником грузинського козацтва. Найближчим часом очікується укладення договорів про співпрацю між Ужгородським національним університетом і Європейським університетом у Тбілісі та Батумським національним університетом імені Шота Руставелі.

Також відзначимо, що 10 червня на факультеті інформаційних технологій відбувся науковий семінар, під час якого виступив учений з Будапешта, що тепер працює в Об’єднаних Арабських Еміратах Жолт Адам Балог. Ішлося про проблеми комп’ютерної томографії. Доповідь викликала жвавий інтерес у присутніх, адже чимало викладачів факультету займається суміжними науковими проблемами.

До слова, айтівці УжНУ вміють не тільки плідно працювати, зокрема й на міжнародному рівні, а й належним чином відпочивати. Не так давно викладачі факультету інформаційних технологій відвідали музей Енді Воргола в Меджилабірцях (Словаччина). Подорожани були в захваті від екскурсії, під час якої ознайомилися з унікальними експонатами цього закладу, який, без перебільшення, є музеєм світового рівня.

За інформацією завідувача кафедри ІФМД,
доцента Олександра Лавера
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.