Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет міжнародних економічних відносин відсвяткував День перекладача

Присутнім на заході в конференц-залі ректорату влаштували розмаїту розважальну програму

0 448

Факультет міжнародних економічних відносин відсвяткував День перекладачаФакультет міжнародних економічних відносин відсвяткував День перекладача

25 жовтня у ректораті Ужгородського національного університету факультет міжнародних економічних відносин традиційно відсвяткував Міжнародний день перекладача. Зібралися студенти та викладацький колектив підрозділу.

Розпочав захід вітальною промовою декан ФМЕВ Микола Палінчак: «Наші випускники мають широкі можливості для реалізації себе професійно завдяки здобутій освіті. Сьогодні ми будемо дивитися, на що здатні наші талановиті студенти. Хотів би подякувати всім викладачам, які докладають зусиль для того, щоб наші вихованці стали хорошими фахівцями. Щиро вітаю присутніх зі святом!»

До урочистих слів приєдналися також завідувач кафедри теорії та практики перекладу Іван Зимомря й завідувач кафедри прикладної лінгвістики Михайло Полюжин. Вони по черзі наголосили на важливості опанування іноземних мов та перспективах, які надають у майбутньому такі знання. Після цих виступів студенти вручили викладачам факультету квіти.

Факультет міжнародних економічних відносин відсвяткував День перекладача
Під час святкування

Протягом заходу присутні переглянули чимало відео вихованців факультету: про професію перекладача, дотепні версії перекладів іноземних фільмів, ролики про насичені навчальні будні й про веселе життя в університеті. Зокрема, жартували на сцені й рідні для підрозділу КВН-ники – команда «Міжнари».

Окрім споглядання виступів на сцені, гості мали змогу долучитися й до вікторини. Так, ведучі ставили аудиторії запитання й за правильні та оперативні відповіді дарували кмітливим студентам солодкі гостинці.

Знання іноземної мови студенти демонстрували і в жартівливий спосіб – бувальщинами із життя перекладача, і в серйозний. Так, першокурсники кафедри прикладної лінгвістики виконали пісню «Shape of you», студенти другого курсу нагадали про улюблений для всіх серіал «Друзі» композицією «I’ll be there for you», а студентка Тетяна Гичка продекламувала поезію Шевченка білоруською мовою.

Факультет міжнародних економічних відносин відсвяткував День перекладачаДень перекладача на факультеті міжнародних економічних відносин провели традиційно урочисто, однак по-справжньому родинно. Завершилося свято гімном факультету МЕВ, до виконання якого запросили на сцену всіх учасників заходу.

Антоніна Чундак,
фото авторки та із соцмережі ФБ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.