Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Фізики змагалися за Кубок декана з міні-футболу

Перемогли четвертокурсники, а найкращим гравцем фізичного факультету визнали… Володимира Юрійовича Лазура

0 429
28 березня студенти й викладачі фізичного факультету на штучному майданчику біля гуртожитку №4 боролися за Кубок декана з міні-футболу.

Фізики змагалися за Кубок декана з міні-футболуЗмагалися за перемогу 6 команд, які були поділені на дві групи. Першу склали студенти 3-го, 4-го курсу, а також викладачі, у другій грали представники 1-го, 3-го, 4-го (спеціалізація – «Система технічного захисту інформації») курсів. Порядок ігор команд визначили напередодні жеребкуванням.

Фізики змагалися за Кубок декана з міні-футболуФізики змагалися за Кубок декана з міні-футболуЯк повідомив гравець команди викладачів Олександр Олень, 12 квітня фізичний факультет відзначатиме День Архімеда, тому напередодні свята вирішили влаштувати низку заходів: міні-футбол, студентську наукову конференцію, а також урочисте святкування в «Ювентусі» та «Eila Dance Club». «Особисто я налаштований на перемогу, адже викладачі фізичного факультету два роки поспіль виграють цей кубок. Ми впевнені у своїх силах, хоч і не знаємо ще можливостей новачків на нашому факультеті», – поділився власними передбаченнями пан Олександр.

Почесне право зробити перший удар по м’ячу надали деканові фізичного факультету Володимиру Лазуру. «Це свято для нас таке ж масштабне і значуще, як і відкриття Бозона Хіґґса. Наш факультет славиться не тільки науковими досягненнями, а й участю в культурно-масових заходах, насамперед у спортивних. Хотілося б звернути увагу, що колишній студент фізфаку Вільгем Фущич, нині член-кореспондент НАН України, був свого часу найкращим бомбардиром збірної команди УжНУ. Можна скласти великий список наших спортивних корифеїв, але насамперед хочеться наголосити, що ми продовжуємо традиції і заохочуємо до розвитку наших студентів. Хочу побажати всім згуртовуватися й набути натхнення на дальші перемоги – як наукові, так і спортивні», – зауважив Володимир Юрійович.

Фізики змагалися за Кубок декана з міні-футболуФізики змагалися за Кубок декана з міні-футболу

Почали турнір з гри студентів 4-го і 3-го курсу, де на останніх секундах перемогу вихопили молодші колеги (4:3), що задало добрий ритм дальшим поєдинкам. Найзапеклішою виявилася боротьба команди викладачів і третьокурсників, гравці йшли нога в ногу, і все-таки перемога дісталася молоді – 2:1.

Всі зацікавлено спостерігали за турніром й очікували фіналу. Врешті настали завершальні поєдинки. У боротьбі за третє місце в серії пенальті між командами 3-го й 4-го курсу влучнішими виявилися третьокурсники – 3:2, тож «бронза» за ними.

У фіналі зустрілися найсильніші – студенти 1-го та 4-го курсів. У непоступливій і виснажливій боротьбі почесне «золото» та кубок виборола команда четвертокурсників, першачки ж у своїй дебютній участі мусили вдовольнитися сріблом, що, втім, теж дуже непоганий результат як для старту.

Після завершення турніру лауреатів нагородили грамотами і медалями. Ну і, звичайно, переможці тріумфували з кубком декана у руках. А найкращим гравцем фізичного факультету визнали… Володимира Юрійовича Лазура.

Фізики змагалися за Кубок декана з міні-футболуФізики змагалися за Кубок декана з міні-футболу

Покидали спортивний майданчик усі з позитивними емоціям. Як відзначив студент 3-го курсу відділення фізики (середня освіта) Олександр Кудін, все було круто, це саме те, про що варто не говорити, а побачити на власні очі й відчути зсередини.

Вікторія Кенідра,
фото Антоніни Зеленецької
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.