Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як студенти факультету туризму та МК реалізують здобуті знання і вміння на практиці в країнах Європи та Азії

Орім практичного професійного досвіду, молодь удосконалює і поглиблює знання іноземних мов, набуваючи реальних навичок міжкультурної комунікації

0 186
Подорожувати й пізнавати світ без відриву від навчання та ще й при цьому заробляти? Таку можливість мають студенти факультету туризму та МК, які з першого курсу влітку і взимку проходять міжнародні практики-стажування у Туреччині, Болгарії, Словаччині, Греції та на Кіпрі. Більше про можливості для студентів-туризмознавців Медіацентру розповіла заступниця декана з міжнародної діяльності Руслана Жовтані. Далі — пряма мова.
Руслана Жовтані
Руслана Жовтані

«Факультет туризму та міжнародних комунікацій дуже ретельно підходить до організації практик-стажувань своїх студентів. Нам важливо, аби наші випускники ставали конкурентноспроможними фахівцями ринку з практичним досвідом. Тому студенти мають можливість щороку капіталізувати здобуті під час навчання знання, вміння та навички й перетворити їх на ​​практичний професійний досвід та ​​​​​​фінансову незалежність», — стверджує Руслана Жовтані.

Як студенти факультету туризму та МК реалізують здобуті знання і вміння на практиці в країнах Європи та Азії«У 2023 році базами практик-стажувань студентів слугують одні з найкращих готельно-ресторанних та туристично-рекреаційних комплексів, провідні туроператори й турагенції. На сьогодні маємо понад 20 активних міжнародних угод з партнерами-стейкголдерами з Туреччини, Болгарії, Словаччини, Греції та Кіпру. Також ведемо переговори й узгоджуємо умови з мережею ресторанів швидкого харчування у Франції (регіони Шолле, Бордо).

Відповідно до підписаних угод з компанією «TRAVEL STUDY WORK», студенти мають змогу проходити літню практику-стажування на узбережжі Егейського та Середземного морів у курортних регіонах сонячної Туреччини: Анталії, Аланії, Кемеру, Белеку, Сіде, Мармарису.

Студенти спеціальності 242 «Туризм» здобувають професійні знання і вміння на базі відомих туристичних операторів: JOIN UP/SUMMER TOUR, ODEON TOURS/CORAL TRAVEL. Їм доступні позиції трансферних, екскурсійних і готельних гідів. Вони зустрічають і виконують туристичний супровід для туристів з України, країн Балтії, Європейського Союзу, Казахстану, Молдови та інших країн англійською, польською, чеською та українською мовами. Таким чином, крім практичного професійного досвіду, удосконалюють і поглиблюють знання іноземних мов, набувають практичних навичок міжкультурної комунікації. Під час стажування наша молодь супроводжує туристів на різних екскурсіях до аквапарків, акваріумів, джип-турів, рафтингу, відвідує відомі на весь світ місця, як-от Памуккале, Каппадокія, Демре-Міра-Кекова, а бонусом ще й відвідують корпоративні заходи та концерти відомих виконавців.

Як студенти факультету туризму та МК реалізують здобуті знання і вміння на практиці в країнах Європи та АзіїЦього сезону ми вперше відкрили Грецію з туроператором TEZ TOUR. На островах Родос, Крит та Корфу студенти стажуються на позиції «трансферного гіда» впродовж літнього сезону.

Як студенти факультету туризму та МК реалізують здобуті знання і вміння на практиці в країнах Європи та Азії
Для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» компанія «TRAVEL STUDY WORK» постійно розширює географію міжнародної співпраці та пропонує нові можливості стажування у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Наші студенти успішно проходять відбір і розміщуються на базі висококатегорійних готелів Туреччини, Греції та Кіпру. Там вони проходять практику на позиціях рецепціонстів, гестрелейшенів (менеджер у роботі з гостями), хостес, аніматорів та дитячих аніматорів, барменів, помічників кухаря, офіціантів, зокрема офіцантів на роликах.

Завдяки співпраці зі словацькою Академією професійного навчання «Merkur», яка займається підвищенням кваліфікації фахівців сфери гостинності безпосередньо на базах практичної підготовки із понад 25 готелями-партнерами, студентам УжНУ доступні практики в Словаччині. Зокрема успішно реалізуємо угоди про організацію студентських практик на базі готельних комплексів «Ski Wellness Residence Druzba» (курорт Ясна) у Високих Татрах та «Alexandra Complex» у Словаччині. Ці стажування відбуваються впродовж зимового та літнього сезонів.

Щодо стажування в Болгарії (Сонячний Берег, Святий Влас, Несебр), то тут, крім готелів-партнерів «TUI BLUE NEVIS RESORT», «AQUA NEVIS RESORT» та дитячого спортивного табору «MACON RESIDENCE», маємо співпрацю і з туристичними агенціями та екскурсійними бюро, де наші студенти стажуються як менеджери з туризму.

За умовами всіх укладених угод в країнах, де студенти проходять стажування, наші партнери забезпечують всім студентам безкоштовне навчання, тренінги, проживання, харчування, трансфер, культурно-розважальну програму. У вільний час студенти можуть відвідувати басейн, спортзал, різні ігрові майданчики та інше. Також мають можливість непоганого заробітку від 500 до 1300 доларів на місяць, залежно від займаної позиції та професійного досвіду.

Так студенти нашого факультету не тільки здобувають теоретичну і практичну підготовку в Україні, а й мають можливість зануритися в неоціненний міжнародний професійний досвід уже з 1-го курсу навчання та відчути всі тонкощі обраної професії!»

Невдовзі Медіацентр поділиться з читачами враженнями самих студентів, які буквально тепер проходять практику на курортах Європи. Стежте за новинами.

Ксенія Шокіна – за інформацією Руслани Жовтані
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.