Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Історики-міжнародники з перших уст дізнавалися про роботу Верховної Ради України

На засіданні клубу «Активної Громади» студенти змістовно поспілкувалися з народним депутатом України Михайлом Лабою

0 73

Історики-міжнародники з перших уст дізнавалися про роботу Верховної Ради України

18 вересня на факультеті історії та міжнародних відносин у співпраці з ВІ «Активна громада» відбулося засідання клубу «Активної Громади»: «Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни?», націлене поглибити знання активних студентів щодо діяльності та повноважень ВРУ у воєнний період та сприяти обговоренню між громадянами впливів парламенту на відновлення країни, аналізу позитивних сторін і викликів, можливих форматів взаємодії між депутатами та громадянами у воєнний час.

Учасники заходу мали нагоду не просто теоретично обговорити питання, а й зустрітися з народним депутатом України Михайлом Лабою.

Історики-міжнародники з перших уст дізнавалися про роботу Верховної Ради УкраїниМодерувала зустріч доцентка кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич. Співорганізатором заходу також виступив заступник декана ФІМВ та завідувач кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Ігор Шніцер.

Студенти були дуже піднесені й ставили і теоретичні, й практичні питаньня, зокрема щодо допризовної підготовки юнаків та дівчат, щодо вільних місць в гуртожитках, де тепер живуть ВПО тощо. Присутні отримали багато корисної інформації.

Зокрема, студентка ІІІ курсу спеціальності «Міжнародних відносин» Валерія Попович зазначила: «Ми відвідали надзвичайно цікавий інформативний тренінг, на якому був присутній народний депутат Михайло Лаба. Мали змогу з перших уст почути про структуру та діяльність Верховної Ради України, роботу у ній депутатів. З власного досвіду пан Лаба розповів нам про звернення, їх різновиди, поділився секретами їх прийому й опрацювання, що було геть не зайве для розвитку наших навичок. Ганна Ігорівна, як завжди, супроводжувала все цікавими інтерактивними презентаціями та іграми. Хто знає, можливо, надалі хтось із нас буде отак сидіти і розповідати студентам про свою роботу у ВРУ. Такі заходи сприяють відкритому та якісному діалогу між громадянами й народними депутатами України для впровадження змін до законодавства для відновлення й розвитку добробуту в країні».

Історики-міжнародники з перших уст дізнавалися про роботу Верховної Ради УкраїниЯк відзначила за підсумками заходу четвертокурсниця спеціальності «Середня освіта. Історія» Марина Геревич, дуже цінно, що присутні на зустрічі мали змогу поставити запитання народному депутату й отримали дуже чіткі змістовні відповіді. На думку студентки, захід розширив розуміння молоді механізму роботи Верховної Ради України та важливість їх активної участі у відновленні та розвитку нашої держави.

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.