Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно

Проект триватиме до березня 2017 року

0 515
Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно
Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно

Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно

У Горянській ротонді

Із 3 до 9 жовтня в рекреаційному комплексі «Дубки» відбувся молодіжний студентський велотабір у рамках ґрантової програми «Міжнародне молодіжне спортивне партнерство» за фінансової підтримки Норвезького фінансового механізму та уряду Словаччини. Крім опанування веломаршрутів Ужгородщини та Перечинщини, словацькі й українські студенти мали й активну культурну програму.

Молодь мала екскурсії до Горянської ротонди, однієї з найстарших архітектурних пам’яток України загальноєвропейського значення із розписами ХІІІ століття, до Закарпатського краєзнавчого музею в Ужгородському замку. Один із веломаршрутів пролягав через руїни Невицького замку, де спортивна молодь також дізналася про історію архітектурної споруди ХІІ століття.

Одне з дощових пообідь студенти провели в басейні, де мали заняття з аквааеробіки та можливість відпочити в джакузі.

Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно

Богдан Молчавий

Студент Технічного університету в Кошицях Богдан Молчавий, який опановує сучасні медіатехнології, каже, що особливо сподобалася екскурсія до Горянської ротонди – запам’ятав навіть, що це найстарша церква Закарпаття. «Сподобався відпочинок у басейні, який не був хлорований», – розповідає юнак, який уже не вперше в Україні і встиг спостерегти, що тут люди спокійніші. Хлопець займається віндсерфінгом, проте й українські веломаршрути його не залишили байдужим, особливо спуски й підйоми в Невицькому замку, крос, кантрі, фристайл.

Культурна програма не обійшлася й без анімації в готелі – конкурси, ігри, перегляд фільмів про велоспорт та відео з попередніх таборів проекту. Зокрема, захопливим і азартним стало складання з пазлів карти маршрутів, на яких побували ужнівці факультету здоров’я людини, філологічного, юридичного, фізичного, географічного факультетів та факультету інформаційних технологій, а також студенти Кошицького технічного університету.

Велотабір у «Дубках» відпочивав спортивно і культурно

Юлія Шиліна

Студентка факультету здоров’я людини Юлія Шиліна, яка захоплюється лижами, велоспортом, тенісом, плаванням, уперше брала участь у велотаборі. «Дуже подобаються і спортивна, і культурна програма, особливо лісові маршрути й 75-кілометрова поїздка до Воєводина. Цікаво було складати карту маршрутів, запам’яталися водні процедури», – ділиться дівчина, яка, до речі, стала кращою серед дівчат у фристайлі. Юля тішиться новими знайомствами та можливостями практичного застосування англійської та словацької мов.

До речі, взимку відбулися два табори зі сновбордингу – на горі Красії на Великоберезнянщині та в Бахледовій долині у Татрах, ще два табори, присвячені водним видам спорту, були організовані відповідно у червні та вересні на озері (водосховищі) Домаша. На черзі ще один табір із сновбордингу в Україні та завершальна конференція в Словаччині.

Проект триватиме до березня 2017 року.

Іванка Когутич
Фото автора та Богдана Молчаного
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.