Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Доцент юридичного факультету обговорювала зі школярами проблеми демократії та запрошувала навчатися до УжНУ

Марія Менджул організувала для учнів показ фільму китайського режисера Вейджун Чен «Голосуйте за мене, будь ласка!»

0 691
Доцент юридичного факультету обговорювала зі школярами проблеми демократії та запрошувала навчатися до УжНУ
Доцент юридичного факультету обговорювала зі школярами проблеми демократії та запрошувала навчатися до УжНУ
Як уже повідомлялося, жовтні минулого року в УжНУ був створений кіноклуб документальних фільмів про права людини. Метою його роботи є привернення уваги молоді краю до проблем захисту прав людини, розбудови в Україні громадянського суспільства та правової держави.

У школі № 20 Ужгорода доцент юридичного факультету Марія Менджул зустрілася з учнями й організувала показ фільму китайського режисера Вейджун Чен «Голосуйте за мене, будь ласка!», що був наданий у рамках співпраці кіноклубу з Docudays UA.

Доцент юридичного факультету обговорювала зі школярами проблеми демократії та запрошувала навчатися до УжНУЦя стрічка – одна з десяти із проекту «Чому демократія?», над яким працювали десять режисерів із різних країн. Для реалізації експерименту, що виявляє суть демократії, режисер Вейджун Чен вибрав одне з великих китайських міст Ухань. Учням третього класу місцевої початкової школи ось-ось вперше в своєму житті належить стикнутися з поняттям «демократія» – вони мають обрати старосту класу. Вчитель визначає трьох кандидатів, у кожного з яких всього кілька днів, щоб спланувати і провести виборчу кампанію та переконати однокласників віддати свої голоси саме йому…

Мета режисера – показати суспільство, громадяни якого звикли робити вибір тільки в рамках комуністичної ідеології або голосувати за учасників місцевої версії «Фабрики зірок», і в той же час продемонструвати на прикладі дітей, що сталося б, якби в Китаї справді існувала демократія.

Після показу фільму були обговорені проблеми розбудови демократії, принципи виборчої системи, важливість вільних і чесних виборів, необхідність упровадження елементів урядування в школі.

Крім того, Марія Менджул розповіла учням про важливість юридичної професії, ознайомила зі змінами в цьогорічних правилах прийому у виші та запросила до навчання на юридичний факультет УжНУ.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.