Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи УжНУ розпочинають співпрацю з Університетом Масарика в Брно

Доцент Олександр Білаш зустрівся з деканом юрфаку чеського університету Маркетою Селуцькою для обговорення перспективи взаємодії наших вишів

0 765
Юристи УжНУ розпочинають співпрацю з Університетом Масарика в Брно
Юристи УжНУ розпочинають співпрацю з Університетом Масарика в Брно
15 вересня на юридичному факультеті Університету Масарика в Брно відбулася 22-а Міжнародна науково-практична конференція «Церква та держава». Цьогорічне зібрання було присвячене проблематиці реформування національних законодавств у сфері свободи совісті та віросповідання.

Юристи УжНУ розпочинають співпрацю з Університетом Масарика в Брно

Олександр Білаш

На запрошення організаційного комітету участь у міжнародній конференції взяв директор Науково-дослідного інституту державно-конфесійного права та державно-церковних відносин УжНУ, заступник декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків доцент Олександр Білаш (архімандрит Євфросин).

Науковець виголосив доповідь на тему: «Законодавство України про свободу совісті та релігійні організації: сучасний стан та перспективи реформування» викликала жваве обговорення серед учасників конференції.

Участь у конференції також узяли керівник Департаменту у справах церков Міністерства культури Чеської республіки пані Павла Бендова, представники юридичного факультету Карлового університету в Празі професор Іржі Раймунд Третера та доцент Забой Горак, представник Університету Палацкего в Оломоуці, доцент Даміан Нємец та інші.

Того ж дня за дорученням декана юридичного факультету УжНУ професора Ярослава Лазура Олександр Білаш мав зустріч з деканом юридичного факультету Університету Масарика в Брно, пані доцентом Маркетою Селуцькою, під час якої були обговорені кроки дальшої співпраці між двома факультетами та визначена дата підписання міжнародної угоди про співпрацю. Про результати досягнутих домовленостей буде повідомлено найближчим часом.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.