Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Кафедра інформатики та фізико-математичних дисциплін факультету ІТ долучилася до організації змагань з бойових мистецтв

У змаганнях узяли участь 86 спортсменів від п’яти до сімнадцяти років з обласного центру, Ужгородського району, а також Житомира

0 1 388
Урочисте відкриття чемпіонату
Урочисте відкриття чемпіонату
25–26 березня в ужгородському спортивному клубі «Academy of Sport Education» відбувся Відкритий чемпіонат Закарпатської області з бойового мистецтва комбат самозахист ІСО (легкий та посилений контакт) серед дітей, молодших юнаків, юнаків і юніорів. Головна мета заходу – розвиток і популяризація цього виду спорту, широке залучення дітей, підлітків, молоді й дорослих до активних занять спортом, військово-патріотичне виховання молоді та підтримка ЗСУ.

У змаганнях узяли участь 86 спортсменів від п’яти до сімнадцяти років з обласного центру, Ужгородського району, а також Житомира.

Спортивну майстерність юні знавці самозахисту демонстрували в трьох розділах – лайт-реслінг, фрі-реслінг і тотал комбат – у різних вагових категоріях.

Чемпіонату передували місяці наполегливих тренувань, а підсумком стали  призові місця, грамоти та медалі. Для когось ці нагороди  перші в спортивній кар’єрі, а хтось очікувано підтвердив свій високий спортивний авторитет.

Учасники змагання
Учасники змагання

Зазначимо, що з 2021 року обласні змагання Відкритого чемпіонату з бойового мистецтва комбат самозахист ІСО в Закарпатті проводяться щорічно.

Переможці чемпіонату
Переможці чемпіонату

Одним із співорганізаторів змагань виступила кафедра інформатики та фізико-математичних дисциплін факультету інформаційних технологій УжНУ, завідувач якої доцент Василь Кут є керівником СК «Academy of Sport Education».

«Молодий вид спорту комбат самозахист ІСО належить до змішаних єдиноборств. Він набирає популярності передусім завдяки універсальності і практичності, оскільки об’єднує 15 видів єдиноборств, зокрема бокс, дзюдо, кікбоксинг, рукопашний бій, ММА, також прикладні види бою. Цим видом спорту лише в нашому клубі займається понад пів сотні молодих спортсменів, серед них і студенти УжНУ. Наприклад,  Даніель Келарь – другокурсник спеціальності «Інформаційні системи та технології», який тренується вже декілька років і показує добрі результати. Тож наші студенти не лише вправні айтівці, а й чудові спортсмени», – пояснив Василь Кут.

Після завершення змагання організатори планують відразу приступили до підготовки Відкритого чемпіонату Ужгорода з цього виду змішаних єдиноборств, проведення якого заплановано на осінь.

За інформацією кафедри інформатики і фізико-математичних дисциплін
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.