Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Коли лікар – ще й художник: в Ужгороді відкрилася цікава виставка

У Художньому музеї ім. Й. Бокшая триває персональна експозиція творів судинного хірурга і члена Національної спілки художників України Олександра Липчея

0 653

Коли лікар – ще й художник: в Ужгороді відкрилася цікава виставка

Судинний хірург, а у вільний час – художник. Незвичайне поєднання, еге ж? 22 лютого в Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й. Бокшая відкрилася персональна виставка творів члена Національної спілки художників України Олександра Липчея.
Олександр Липчей
Олександр Липчей

Як зізнається сам автор, мистецтво його вабило ще з дитинства. Мистецтво і коні. І ці два вподобання він чудово поєднує – про це, власне, свідчить і сама експозиція.

Понад 70 картин покажуть неймовірні пейзажі Закарпаття, а між тим тут чимало зображень із кіньми. Переважає олійний живопис, однак є й графіка: пастель і темпера.

Олександр Липчей каже: «Найбільше мені до вподоби Рахівщина – дістатися туди хоч і не надто просто, але воно того варте. Маю й улюблені пори року – осінь та зиму. Тоді природа Закарпаття особлива».

Коли лікар – ще й художник: в Ужгороді відкрилася цікава виставкаЗа відгуками мистецтвознавців, твори Олександра Липчея сповнені ліризму та любові до нашого краю.

«Роботи дуже цікаві, їх можна довго аналізувати й розглядати. Мені здається, що у живописі художник експериментує, пробує пейзажі в різних техніках, створює жанрові сцени, та разом із тим він робить і камерні портрети. Скажу, що це художник-експериментатор, пошуковець, який любить природу та навколишній світ. Взірцями для нього є закарпатські класики – Йосип Бокшай, Антон Кашшай та інші», – зауважила під час відкриття виставки мистецтвознавиця Людмила Біксей.

Виставка триватиме до 4 березня 2019 року.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.