Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Координаторка Інформаційного центру ЄС в УжНУ з навчальним візитом відвідала інституції Європейського Союзу

У Брюсселі доцентка кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Марта Шелемба ознайомилася з роботою Центру відвідувачів Європейської комісії та особливостями діяльності Ради ЄС

0 157
Унікальна можливість випала найактивнішим координаторам Інформаційних центрів ЄС – вирушити в п’ятиденний візит до інституцій Європейського Союзу у місті Брюсселі й зсередини відчути атмосферу дипломатичної колиски демократії. Ужгородський університет був представлений координаторкою Інформаційного центру ЄС, доценткою кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Мартою Шелембою.

Координаторка Інформаційного центру ЄС в УжНУ з навчальним візитом відвідала інституції Європейського СоюзуНавчальна подорож почалася з візиту до Представництва ЄС у Польщі. Голова цього осередку  Бартломей Бальцержик розповів про особливості діяльності підрозділу в країнах-членах, налагодження зв’язків з національними, регіональними та місцевими органами влади, організацію візитів Президента та Уповноважених осіб, підтримку зв’язків з громадськістю.

Марта Шелемба
Марта Шелемба

10 жовтня координаторів Інформаційних центрів зустрічала столиця європейської спільноти – Брюссель. Першою серед дипломатичних установ був Центр відвідувачів Європейської комісії. Європейська комісія – це вищий орган виконавчої влади в ЄС, що є гарантом дотримання законодавства ЄС країнами-членами. Представники Генерального директорату з питань політики сусідства та переговорів з розширення ознайомили відвідувачів з роллю виконавчої гілки влади у ЄС, окреслили політичні пріоритети діяльності органу та відзначили роль Президентки Європейської комісії у процесі ухвалення рішень.

Далі була одна з головних інституцій легітимізації рішень організації – Рада Європейського Союзу. Для координаторів було дуже цінно зрозуміти особливості діяльності цього органу, який, з одного боку є наддержавним інститутом ЄС, а з іншого – міждержавним, адже складається з представників держав-учасниць.

Винятковим було відвідування Європейського парламенту – єдиної установи ЄС, яка обирається прямими виборами. Експерти роз’яснили спектр повноважень Європейського парламенту і ще раз засвідчили повну солідарність європейської спільноти з Україною.

Медіацентр УжНУ – за інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.