Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію Ужгородом

0 759
Цьогоріч кафедра загальної педагогіки та педагогіки вищої школи факультету суспільних наук ДВНЗ «Ужгородський національний університет» прийняла на навчання 60 студентів, серед яких 43 – здобувачі спеціальності «Початкова освіта» та 17– «Дошкільна освіта».

Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію УжгородомВідрадно, що прийом студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Дошкільна освіта» в УжНУ здійснено вперше!

У перші дні навчання студентська молодь почула слова привітання від керівництва університету, познайомилася зі студактивом факультету та професорсько-викладацьким складом кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, обрали старост курсів. А через місяць напруженого навчання, напередодні Дня першокурсника, майбутні освітяни провели ознайомчу екскурсію містом, у якому навчатимуться чотири роки.

Так, студенти разом із кураторами груп відвідали основні адміністративні корпуси УжНУ, зробили фото на згадку на площі Театральній, прогулялися по найдовшій Липовій алеї Європи, побачили Закарпатську обласну філармонію (колишню синагогу) та інші визначні пам’ятки міста.

У невимушеній атмосфері куратори груп – кандидатка педагогічних наук, доцентка Зоряна Ваколя та кандидатка педагогічних наук Тетяна Ключкович  ознайомили «першачків» із особливостями майбутньої професії та перспективами студентського навчання.

Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію Ужгородом «Дошкільна освіта – це фундамент формування і становлення особистості дитини. Тому від знань вихователя, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини залежить, як складеться її подальше життя, чи сформується у неї інтерес до пізнання і бажання навчатися. Вступивши в університет, ви прийняли правильне рішення, адже тут ви зможете оволодіти поглибленими теоретичними та практичними знаннями цієї професії. Нехай ваше навчання буде легким та пізнавальним. Терпіння вам та наполегливості, вдачі та успіхів!», – висловила побажання кураторка групи спеціальності «Дошкільна освіта» Тетяна Василівна.

«Навчаючись на кафедрі загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, ви зможете досягти основну мету в підготовці майбутніх учителів початкових класів у закладі вищої освіти, тобто, навчитеся організовувати освітній процес у початковій школі на рівні сучасних вимог, будете здатні результативно діяти, ефективно розв’язувати стандартні та проблемні професійні задачі, що виникатимуть у процесі навчання, виховання й розвитку учнів початкової школи. Як студентам, бажаю вам ефективно використати всі можливості, які надає вам університет: навчатися, розвиватися, долучатися до студентських ініціатив, наукових досліджень та академічної мобільності», – відзначила кураторка групи спеціальності «Початкова освіта» Зоряна Михайлівна.
Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію Ужгородом
Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію Ужгородом
Зі свого боку, першокурсники також поділилися своїми враженнями щодо навчання на факультеті суспільних наук.

«Зі стовідсотковою впевненістю гарантую, що я зробила правильний вибір, адже саме спеціальність «Початкова освіта» може зробити людину щасливою та розумною. Дуже приємно, коли викладачі сприймають тебе за дорослу людину. Також радує ранковий аромат булочок із буфету і привітні посмішки викладачів», – поділилася своїми враженнями Юліанна Дорош.

Її однокурсниця Вікторія Мадар  розповіла свою цікаву історію: «Вирішила обрати УжНУ, бо, вважаю, що це один із найкращих університетів. До вибору спеціальності «Початкова освіта» поставилася відповідально, зважувала всі переваги й недоліки. Моя майбутня професія буде пов’язана з молодим покоління. Сподіваюся, що колись принесу користь суспільству».

«Навчання в університеті виявилося зовсім іншим, ніж у школі. За перший місяць навчання я вже набагато ближче познайомилася зі своєю майбутньою професією і зрозуміла, що таке справжнє доросле життя. Загалом я дуже задоволена: однокурсники дружні, а викладачі – цікаві і лояльні. І далі чекаю, що буде таке ж цікаве навчання. Сподіваюся, що цей нестримний дух студентства буде присутній зі мною до кінця мого навчання», – зізналася майбутня вчителька Ярина Шевчик.

З цікавістю всі слухали розповідь Іванни Негрі: «Перший місяць навчання в Ужгородському національному університеті видався для мене досить цікавим. Мене обрали старостою групи і я відчула, що таке відповідальність. Тут чудові викладачі, хороша атмосфера та смачна кава. Я жодного разу не пожаліла, що вступила саме в цей університет! Щодо моєї майбутньої професії – дошкільної освіти, то цю професію я вибрала не випадково, адже мені часто доводилося доглядати за малими дітлахами. На перший погляд, здається, що це не така вже і складна професія, але насправді вона дуже відповідальна та потрібна, треба здобути вагомі знання для того, щоб стати кваліфікованим вихователем у дитсадку. Однак, я впевнена, що завдяки нашим викладачам у нас все вийде!».

Також свою історію розповіла майбутня вихователька Євгенія Жиганська: «Із перших днів перебування в університеті я багато чим вражена. Викладачі – дуже мудрі, приємні, привітні, усміхнені. Щодо професії вихователя, то мені дуже цікаво дізнатися про виховання. Також я пишаюся тим, що однією з перших здобуватиму освіту за спеціальністю «Дошкільна освіта» в нашому університеті. Я дуже задоволена, що навчаюся в УжНУ та сподіваюся, що буду хорошим педагогом».

Майбутні дошкільні педагоги УжНУ провели ознайомчу екскурсію УжгородомЗ особливим натхненням ділилася враженнями її однокурсниця Евеліна Русин: «Чому саме ця професія? На це питання важко відповісти. Перш за все, я люблю дітей, і готова пов᾽язати життя з їх вихованням і підготовкою до життя. Саме від професії «вихователь» залежить, яким буде наше майбутнє покоління. У цій професії найважливішою є любов до дітей. «Щоб стати справжнім вихователем дітей, треба віддати їм своє серце», – ці слова В. О. Сухомлинського є дуже важливими для мене».

Природа, сонячна погода та неформальне спілкування зробили екскурсію корисною, цікавою та незабутньою.

За інформацією доцентки кафедри загальної педагогіки та
педагогіки вищої школи Олени Попадич

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.