Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професії працівників сфери охорони здоров’я, фізкультури і спорту в УжНУ традиційно популярні

Медіацентр дізнавався про ситуацію з подачею заяв на медичний факультет та факультет здоров’я і фізичного виховання

0 588

Професії працівників сфери охорони здоров’я, фізкультури і спорту в УжНУ традиційно популярні

В Ужгородському університеті традиційно популярні спеціальності, випускники яких прагнуть реалізуватися у сфері охорони здоров’я. Медіацентр дізнавався про ситуацію з подачею заяв на медичний факультет та факультет здоров’я і фізичного виховання.

Абітурієнти тут з усієї країни, а прохідний бал для майбутніх медиків з другого та третього конкурсних предметів – не менше 150 балів.

Традиційно високий конкурс буде на медичному: опрацьовано понад 300 заяви на «Лікувальну справу» та близько 250 – на «Фармацію». Як повідомляють у відбірковій комісії, ще є бакалаври-медсестри – вони здобуватимуть освіту за скороченим терміном навчання – таких заяв 14. Крім абітурієнтів із Заходу, є й охочі із Запоріжжя, Донецька, Одеси, Києва.

Олександра Гаврилець
Олександра Гаврилець

Абітурієнтка Олександра Гаврилець базу вже має. Дівчина каже: «Я закінчила Берегівський медичний коледж із відзнакою і вирішила вступити в Ужгород. Хочу здобути освіту лікаря, стати кваліфікованим спеціалістом. Обрала «Лікувальну справу» в УжНУ, бо цей навчальний заклад в рідному краї, близько від дому».

Не пасе задніх і факультет здоров’я та фізвиховання. Сюди подали близько 400 заяв, із яких встигли опрацювати приблизно 350. Абітурієнти подають документи на спеціальності «Фізична терапія. Ерготерапія», «Фізична культура і спорт», «Спеціальна освіта» зі спеціалізацією «Олігофренопедагогіка. Логопедія. Основи здоров’я» та «Середня освіта (фізична культура)».

Ярослав Філак
Ярослав Філак

Відповідальний секретар відбіркової комісії факультету здоров’я та фізичного виховання Ярослав Філак каже: «Найбільше заяв (230) наразі подано на «Фізична терапія. Ерготерапія», маємо і вступників з найвищими балами. Цього року вже подано більше заяв, ніж минулого, а отже, ми провели плідну профорієнтаційну роботу. Наші абітурієнти їдуть традиційно з різних куточків Закарпаття, також є заяви з Івано-Франківська, Тернополя, Києва, Львова, у магістратуру маємо ще абітурієнтів із Дніпра та Маріуполя».

Андріана Цугорка
Андріана Цугорка

Одна з тих, хто вступає на найпопулярнішу спеціальність, – Андріана Цугорка. Дівчина любить займатися спортом, а тому прагне пов’язати з ним своє життя. «Мені подобаються фітнес-центри, а з такою освітою там можна працювати тренером. Також зможу займатися з дітками, бути масажистом, реабілітологом – власне, варіантів багато, а спорт стає все популярнішим серед молоді. Обрала УжНУ, бо тут багато моїх знайомих. Ставила його першим пріоритетом», – каже Андріана.

Нагадаємо, вступна кампанія триває ще протягом цього тижня, тож поспішайте.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.