Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вступна кампанія: що в міжнародників, економістів, інженерів, айтівців, математиків

Медіацентр продовжує дізнаватися про ситуацію у відбіркових комісіях підрозділів Ужгородського університету

0 409
Вступна кампанія до навчальних закладів триває, а Медіацентр продовжує дізнаватися про ситуацію у відбіркових комісіях підрозділів Ужгородського університету.
Фото видання "Закарпатський кореспондент"
Фото видання “Закарпатський кореспондент”

На 17 липня факультет міжнародних економічних відносин опрацював 205 заяв абітурієнтів. Із них на спеціальність «Міжнародні економічні відносини» подано 106, на «Філологію. Прикладну лінгвістику» – 99. На жаль, трьом охочим вступити на цей факультет було відмовлено через низькі бали ЗНО. Варто відзначити, що, окрім закарпатців, велика частина вступників тут зі Львівської області, декілька заяв є навіть з Кривого Рогу.

На економічному факультеті всього подано 267 заяв на вступ. На спеціальність «Економіка» – 73 охочих, на «Облік та аудит» – 35, «Фінанси та банківську справу» обирає 106 абітурієнтів, «Економіку та підприємництво» – 55. Як зауважують у відбірковій комісії, переважну кількість вступників становлять учорашні закарпатські школярі.

Факультет інформаційних технологій обрало вже 317 абітурієнтів. На спеціальність «Інженерія та програмне забезпечення» – 121 заява, на «Комп’ютерні науки» – 107, «Інформаційні системи та технології» – 69. Що цікаво, одна заява була подана із сусідньої держави – Білорусі.

Вступна кампанія: що в міжнародників, економістів, інженерів, айтівців, математиківНа інженерно-технічний факультет зареєстровано 192 заяви. На спеціальність «Комп’ютерна інженерія» подано 82 заяви, «Будівництво та цивільну інженерію» – 51, на «Автоматизацію та комп’ютерно-інтегровані технології» – 25 заяв, «Електроніку» – 8, «Прикладну механіку» – 26 заяв. Більшість вступників – закарпатці.

Математичний факультет обробив 91 заяву на вступ. На спеціальність «Математика» всього 8 охочих, «Системний аналіз» хочуть вивчати 23 випускники, «Середня освіта» має 24 заяви, «Прикладна математика» – 33, «Статистика» – 2. Після коледжу продовжити навчання на математичному факультеті проявили бажання 5 абітурієнтів. Представники відбіркової комісії констатують, що наразі тенденція вступу на їхній факультет, як порівняти з минулим роком, дещо знизилася. Як і на більшості факультетів, на математичний хочу вступати переважно закарпатці, хоч є заяви зі Львівської, Вінницької областей, кілька – з Донецької.

Ольга Вощепинець
Ольга Вощепинець

«Орієнтовно 6-а частина заяв на факультет має перший пріоритет. Хочемо звернути також увагу вступників на те, що у нас є небюджетні спеціальності, на які не обов’язково мати сертифікат ЗНО з фізики та іноземної мови. Тобто на «Прикладну математику» як третій предмет можна подавати сертифікати з географії або біології, а на «Системний аналіз» – з біології або історії. Але обов’язково мають бути сертифікати з української мови та математики. Тому вступники, які хочуть займатися програмуванням та ІТ-технологіями, можуть вчитися тут за оплату. Також можна вступати на 2-й курс молодшим спеціалістам», – розповідає Ольга Вощепинець.

Олеся Шелах
Олеся Шелах

До слова, досі триває вступна кампанія у Природничо-гуманітарному коледжі. Мама абітурієнтки ПГК Олеся Шелах чекає доньку, поки та складає творче випробування, і розповідає: «Анастасія вступає на «Туризм». Сама обрала цю спеціальність, а ми тільки підтримуємо її. Наполегливо готувалася, повторювала, цілий місяць ходила на курси. Ми дуже хвилюємося, але сподіваємося, що в неї все вийде».

Вікторія Продан
Вікторія Продан

Також, окрім вступу на бакалаврат, триває прийом заяв і в магістратуру. Тішить, що випускники УжНУ і далі продовжують обирати рідний виш. «Я завершила бакалаврат на юридичному факультеті. Тепер подаю документи в магістратуру, бо за 4 роки побачила, який тут хороший викладацький склад і навчально-методична база. Під час вступу не виникає ніяких проблем, адже члени комісії завжди допомагають. Сам Ужгород мені дуже припав до душі, тому думаю над тим, щоб потім залишитися працювати у цьому прекрасному місті», – розповідає Вікторія Продан.

Олександра Костьо, студентка відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.