Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Міжнародна співпраця відкриває для УжНУ нові горизонти

Представники Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН обговорили перспективи післявоєнного розвитку із науковцями Ужгородського університету

0 159
В УжНУ відбулася зустріч із координатором програм розвитку Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (The Food and Agriculture Organization – FАО) в Україні Михайлом Малковим та його колегами.

Під час заходу представники університету – ректор Володимир Смоланка, деканеса біологічного факультету Ярослава Гасинець та професор кафедри міжнародних економічних відносин, завідувач сектору досліджень Західного регіону в м. Ужгород Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Химинець – обговорили з гостями стратегічні вектори післявоєнного розвитку України. Також було розглянуто можливості співробітництва між університетом і міжнародною організацією та залучення фахівців-практиків до викладання для студентів як запрошених лекторів.

Ярослава Гасинець презентувала гостям структуру біологічного факультету, ключові напрямки освітньої та наукової діяльності, а також матеріально-технічне забезпечення кафедр і лабораторій.

Під час екскурсії біологічним факультетом особливий інтерес викликала інноваційна молекулярно-генетична лабораторія, що спеціалізується на розшифруванні геному людини та окремих сільськогосподарських тварин. Делегація також відвідала сучасний виноградник кафедри плодоовочівництва і виноградарства та виноробну лабораторію, яка в рамках освітньо-наукової діяльності виготовляє високоякісні вина з автентичних закарпатських сортів винограду.

Завідувач кафедри плодоовочівництва і виноградарства Віталій Симочко та керівник лабораторії Стефан Зозуля ознайомили відвідувачів з актуальними дослідженнями у галузі виноградарства й виноробства та окреслили перспективи розвитку цієї індустрії на Закарпатті.

Медіацентр УжНУ – за інформацією біологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.