Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Мирослав Гончарук-Хомин став запрошеним лектором міжнародного шведсько-норвезького конгресу з судової стоматології

Започаткована деканом стоматологічного факультету УжНУ Євгеном Костенком 2013 року ужгородська школа судової стоматології активно розвивається, враховуючи цінність стоматологічної ідентифікації осіб в Україні в нинішніх умовах

0 110
Завідувач кафедри терапевтичної стоматології Мирослав Гончарук-Хомин як запрошений лектор виступив з доповіддю на міжнародному шведсько-норвезькому конгресі з судової стоматології. Представник Ужгородського університету взяв участь у заході на прохання шведських і норвезьких колег, а також «The Swedish National Board of Forensic Medicine».

Мирослав Гончарук-Хомин став запрошеним лектором міжнародного шведсько-норвезького конгресу з судової стоматологіїПредставницький форум відбувся в Стокгольмі протягом 5–7 квітня. Участь у ньому пана Мирослава стала можлива завдяки тісній співпраці з колегами в ході попереднього конгресу International Congress of Forensic Odonto-Stomatology (відбувся в Дубровнику у вересні 2023 року), а також через особисту взаємодію ужгородського науковця з судовими стоматологами й поліцією Швеції під час ідентифікації жертв нещасного випадку, що трапився в Швеції в грудні 2023 року, декілька з яких виявилися громадянами України.

З об’єктивних причин участь нашого колеги відбувалася в онлайн-режимі, проте в ході годинної доповіді Мирославу Гончаруку-Хомину вдалося донести до наукової спільноти всі аспекти, з якими стикнулася практика вітчизняної судової стоматології в умовах воєнного стану, і тими змінами, яких потребує галузь у нинішніх умовах. Міжнародні колеги, взявши до уваги представлену інформацію, в найближчому майбутньому сприятимуть залученості вітчизняних судових стоматологів до офіційних навчань згідно зі стандартами Interpol, а також взаємодії Асоціації судової стоматології України із аналогічними профільними організаціями за кордоном.

Варто зауважити, що Мирослав Гончарук-Хомин активно працює над розробкою і вдосконаленням цифрових підходів до дентальної ідентифікації на основі даних інтраорального сканування й результатів рентгенографії, а також над адаптацією підходів до визначення віку за даними стоматологічного статусу. У вересні минулого року його було залучено до організаційного комітету світового конгресу IOFOS 2023, а як представника з України з правом голосу – до виборів нового президента IOFOS.

Школа судової стоматології, яку 2013 року започаткував в УжНУ декан стоматологічного факультету Євген Костенко, продовжує активно розвиватися, враховуючи цінність стоматологічної ідентифікації осіб у нинішніх умовах в Україні.

За інформацією стоматологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.