Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті інформаційних технологій відкрили перший в УжНУ ІТ-коворкінг

Лабораторія стане підпорою для студентів і науковців у їхніх дослідженнях і розробках, а також гарантує сприятливу атмосферу обміну знаннями та ідеями між викладачами й здобувачами освіти

0 11 978
У великодній четвер на кафедрі інформатики та фізико-математичних дисциплін факультету інформаційних технологій відбулася урочиста подія: відкриття першого в УжНУ ІТ-коворкінгу. Лабораторія забезпечена комп’ютерним обладнанням, мультимедійною дошкою, проєктором та іншими технічними засобами, потрібними для навчально-дослідних проєктів з використанням високошвидкісного доступу до мережі Інтернет. Основною метою відкриття лабораторії є підтримка студентів і науковців у їхніх дослідженнях і розробках, а також створення сприятливої атмосфери обміну знаннями та ідеями між викладачами й студентами.
Урочисто перерізають стрічку Василь Гомонай, Іван Миронюк, Володимир Смоланка та Василь Кут
Урочисто перерізають стрічку Василь Гомонай, Іван Миронюк, Володимир Смоланка та Василь Кут

Участь у заході взяли ректор вишу Володимир Смоланка, проректор з наукової роботи Іван Миронюк, заступник міського голови Ужгорода, професор кафедри конституційного права та порівняльного права юридичного факультету Василь Гомонай, колектив і студенти кафедри ІФМД, колеги по факультету інформаційних технологій.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Після урочистого перерізання стрічки гості мали можливість неформально поспілкуватися. Так, ректор УжНУ Володимир Смоланка подякував кафедрі інформатики та фізико-математичних дисциплін на чолі із завідувачем Василем Кутом за ініціативність, наполегливість, завдяки яким студентська мультимедійна лабораторія стала реальністю. «Це надзвичайно стильна сучасна аудиторія, яка радує око. Таким і повинен бути навчальний простір для студентів. Надзвичайно радію успіху колег! Знаю, що у планах колективу є нові активності, тож бажаю якнайкращого втілення задуманого, щоб приводів ось так зібратися було ще більше. Спасибі вам за зроблене на благо вишу, а ЗСУ – за можливість працювати», – поділився думками Володимир Іванович.

Василь Гомонай
Василь Гомонай

Привітали кафедру ІФМД з прекрасним утіленням проєкту і проректор з наукової роботи Іван Миронюк та заступник міського голови, професор юрфаку Василь Гомонай, який відзначив високу якість підготовки студентів на факультеті інформаційних технологій. «Студенти-айтівці, проходячи практику у міськраді, зробили там дуже багато потрібних речей у сфері ІТ, чим продемонстрували і власний професіоналізм, і викладацького складу. Тож тішуся з нашої співпраці з УжНУ й вашим підрозділом зокрема, та сподіваюся на її поглиблення. А кафедрі бажаю надалі так само потужно розвиватися, втілюючи нові проєкти», – резюмував пан Гомонай.

Завідувач кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін Василь Кут подякував гостям за підтримку й висловив сподівання, що відкриття мультимедійної лабораторії сприятиме розвитку талановитої студентської молоді факультету інформаційних технологій, а також у підготовці до майбутньої роботи в галузі інформаційних технологій.

Кафедра інформатики та фізико-математичних дисциплін висловлює щиру подяку за підтримку й допомогу в реалізації цього проєкту адміністрації університету, Ужгородській міській раді, словацькій організації «People in Need Slovakia», компаніям «Джейбіл сьоркіт Юкрейн лімітед» і «Райз Сервіс», художницям Марії Ващенко та Ксенії Дубовик.

Галина Кришінець,
фото кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.