Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФІМВ поглиблюють співпрацю зі стейкголдерами

Черговий договір про співпрацю керівництво підрозділу підписало із Закарпатським музеєм народної архітектури та побуту

0 69
31 липня факультет історії та міжнародних відносин Ужгородського університету в особі декана Віталія Андрейка та Закарпатський музей народної архітектури та побуту Закарпатської обласної ради, представлений директором Василем Коцаном, підписали договір про співпрацю з метою розвитку та поліпшення науково-освітньої діяльності, програм стажування, підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та проходження етнографічних практик здобувачами освіти на базі популярного в області й за її межами скансену.

Під час зустрічі директор музею Василь Коцан презентував деканові Віталію Андрейку колекцію книг з етнографії, музеєзнавства та культурології для кабінету історії. Ці фахові видання стануть в пригоді здобувачам факультету під час підготовки до семінарських занять та написання кваліфікаційних робіт.

Відзначимо, що факультет і музей уже мають позитивний досвід співпраці у проведенні етнографічних експедицій для здобувачів освіти, наукових конференцій, реалізації спільних наукових проєктів. Зокрема, цими днями студентка факультету Ніна Задорожна в скансені працює з програмою MuseumDigital і практикується у переведенні музейних пам’яток в цифровий формат. Активну наукову роботу на базі музею провадить аспірантка Галина Рейтій, свідченням чого є її фахові публікації з демонології краю.

На ФІМВ поглиблюють співпрацю зі стейкголдерамиСпівробітники музею, зокрема д.і.н. Василь Коцан, активно долучаються до освітнього процесу на факультеті історії та міжнародних відносин. Також Закарпатський музей народної архітектури та побуту вже не один рік виступає роботодавцем випускників факультету спеціальності «Історія та археологія».

За інформацією факультету історії та міжнародних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.