Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На кафедрі психології відзначили День ментального здоров’я

У межах навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» першокурсники зосередили увагу на просвітницькій діяльності, апробували різні елементи колективної взаємодії, зокрема ігрові форми й рукотворні техніки

0 1 260

На кафедрі психології відзначили День ментального здоров’я

Щороку 10 жовтня відзначають Всесвітній день психічного (ментального) здоров’я. Тепер ця подія особливо актуальна для України, адже мільйони дітей і молодих людей в нашій державі і за її кордонами  як ніколи потребують емоційної чи психологічної підтримки.

Серед пріоритетів кафедри психології факультету суспільних наук УжНУ — і забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти. Тож викладачі скеровують увагу на психологічну складову організації освітнього середовища, створюючи умови, що сприятимуть розвитку особистості кожного студента, збереженню здоров’я та формуванню готовності до самостійного життя. Адже ментальне здоров’я – важливий компонент психофізичного розвитку молоді, що поєднує здоровий дух, добре фізичне самопочуття й психіку людини із соціальним складником.

Тож у межах навчальної дисципліни «Вступ до спеціальності» першокурсники розглядали різні види діяльності психолога. Зосередили увагу на просвітницькій діяльності, апробували різні елементи колективної взаємодії. Гра «Ти як» викликала у студентів стійкий професійний інтерес. Техніка «Візерунок емоцій» з використанням кольорових ниток сприяла виробленню навичок колективної співпраці. Листівки з побажаннями, які підготували психологи-початківці, «розлетілися» поміж студентів різних факультетів нашого університету. Було цікаво робити людей хоча б трішки щасливішими і спостерігати за їхніми емоціями.

День ментального здоров’я нагадав нам, що емоційне і психологічне здоров’я має велике значення – і воно у наших руках. Дбаймо про себе і тих, кого любимо, надаючи підтримку та розуміння!

За інформацією ст. викладачки кафедри психології Світлани Ісаєвич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.