Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

73-річницю Ужгородський університет відзначив під гаслом «Зростаймо разом!»

На урочистості в конференц-залі ректорату до ужнівців завітали вітчизняні й зарубіжні науковці, представники міської й обласної влади та бізнес-структур

0 356
Ведучі святкового засідання
Ведучі святкового засідання
Переповнений найбільший конференц-зал найпотужнішого вишу Закарпаття: ужнівці в колі вітчизняних і зарубіжних (зі Сполучених Штатів Америки, Словаччини, Угорщини, Румунії, Чехії) колег, представників міської та обласної влади, бізнес-структур святкували 73-й рік народження університету. Лейтмотивом заходу став слоган «Зростаймо разом!».
Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Розпочали засідання з Гімну України, традиційного екскурсу в історію, зокрема згадки про доленосну постанову «Про відкриття державного університету в м. Ужгороді» від 18 жовтня 1945 року, вітального слова ректора Володимира Смоланки.

Роберт Горват вручає грамоту Сергію Федаці
Роберт Горват вручає грамоту Сергію Федаці

«Зазвичай у день народження заведено оцінювати рік, що минув, але також хочеться зазирнути в майбутнє. У цьому контексті пригадую чудовий вислів Оскара Уайльда: «Ніщо так не допомагає творити майбутнє, як смілива мрія». Хто б міг подумати п’ять років тому, що УжНУ буде у верхівках рейтингів кращих університетів України, а в розпал енергетичної кризи ми не припинимо навчання ні на день; що в найкритичніші роки, коли закарпатські школи випускали найменше одинадцятикласників, наш виш буде в п’ятнадцятці за кількістю зарахованих. Тішить, що все це – реальність. До того ж нещодавно УжНУ долучився до Великої хартії університетів Європи. Тож ми зростаємо разом!»

73-річницю Ужгородський університет відзначив під гаслом «Зростаймо разом!»Відтак із вітальними промовами виступили гості. Народний депутат України Роберт Горват подякував за багаторічну співпрацю й висловив упевненість, що вона продовжиться. Пан Горват також вручив Почесну грамоту Верховної Ради доктору історичних наук, професорові УжНУ Сергію Федаці.

Михайло Рівіс вручає грамоту
Михайло Рівіс вручає грамоту
Михайло Рівіс вручає грамоту Оксані Свєженцевій
Михайло Рівіс вручає грамоту Оксані Свєженцевій

 
Голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс і заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак пообіцяли й надалі розвивати спільні проекти (як-от: налагодження співпраці відділення богемістики УжНУ й краю Височина (Чехія), Літній університет, стажування студентів). Також високопосадовці нагородили працівників нашого вишу грамотами. Варто додати: О.Білак передав університетові запрошення із німецького Дармштадта, який напередодні відвідала делегація з Ужгорода, узяти участь у виставці європейських ВНЗ (січень 2019-го).

Відзнаку Ганні Мелеганич вручає Олександр Білак
Відзнаку Ганні Мелеганич вручає Олександр Білак
Відзнаку Ярославу Світлику вручає Олександр Білак
Відзнаку Ярославу Світлику вручає Олександр Білак

 

Василь Яблонський
Василь Яблонський

Василь Яблонський, перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, у промові звернув увагу на те, що найбільший навчальний заклад Закарпаття демонструє толерантні міжнаціональні відносини, адже в ньому із майже 14 000 студентів понад тисячу — громадяни 36 країн.

Ян Благослав Лашек
Ян Благослав Лашек

Член колегіуму ректора Карлового університету в Празі Ян Благослав Лашек відзначив активну співпрацю з юридичним факультетом УжНУ, висловив радість, що невдовзі запровадять обмін представниками медичного напряму. Наостанок професор зауважив, що Карлів виш дарує бібліотеці Ужгородського університету фахову літературу.

73-річницю Ужгородський університет відзначив під гаслом «Зростаймо разом!»
Юрій Сенюк

Заступник голови Національної науково-технологічної асоціації України Юрій Сенюк акцентував: через два роки Ужгородський університет відзначатиме 75-ліття, а отже, пройшов своєрідні три покоління.

«Перші 25 років ви ставали класичним вишем, потім — дослідницьким, орієнтованим на комерціалізацію досліджень. Сподіваюся, третє покоління зустрінете як фактично підприємницький університет, який генеруватиме достатньо синергії для інноваційного розвитку нашої країни. У вас є все для цього. Тішуся, що спільно з нашою асоціацією УжНУ реалізує проект, пов’язаний із транскордонною кооперацією. Бажаю вишу флагманського курсу!», — зауважив пан Сенюк.

Своєю чергою, заступник начальника міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях Микола Трофименко виконав приємну місію. Він нагородив грамотами з нагоди 100-річчя від заснування державної служби ректора Володимира Смоланку й декана факультету суспільних наук Юрія Остапця за сприяння в підготовці кадрів.

Микола Трофименко вручає грамоту Володимиру Смоланці
Микола Трофименко вручає грамоту Володимиру Смоланці
Микола Трофименко вручає грамоту Юрію Остапцю
Микола Трофименко вручає грамоту Юрію Остапцю

 
Після численних привітань від гостей низці працівників Ужгородського університету вручили грамоти під акомпанемент камерного оркестру Закарпатської філармонії. Відтак присутні переглянули ролик, створений Медіацентром до 73-ї річниці університету.

Тож зростаймо разом та спільною працею примножуймо успіхи!

Ольга Брайлян,
фото Віталія Завадяка,
настроєвий відеоролик Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.