Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці кафедри психології УжНУ оцінювали роботи учасників II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН

Цьогоріч на конкурс було представлено і 7 науково-дослідницьких робіт з психології

0 3 212

Науковці кафедри психології УжНУ оцінювали роботи учасників II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН

Конкурс Малої академії наук – щорічне інтелектуальне змагання, завданням якого є виявлення та підтримка інтелектуально і творчо обдарованої молоді, залучення її до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування її активної громадянської позиції, виховання наполегливості, вміння формувати й відстоювати власну думку.

Цьогоріч було представлено і 7 науково-дослідницьких робіт з психології.

Із вітальним словом до учасників звернулася голова журі у секції «Психологія» наукового відділення «Філософія та суспільствознавство», докторка психологічних наук, професорка Уляна Михайлишин. У виступі наголосила на тому, що у непростих умовах сьогодення наша молодь досліджує, експериментує, робить перші свої відкриття; усвідомлює, що знання – це не просто важливо, а знання – це сила. Сила – це перемога. А перемога – це наше майбутнє.

«Саме вам продовжувати розвиток нашої країни, підіймати її з руїн, будувати нову, вільну й незалежну Україну», – підсумувала пані Михайлишин.

Обдарована молодь презентувала постери й представляла результати науково-дослідницької діяльності.

Кожен учасник конкурсу-захисту виявив наполегливість, цілеспрямованість, інтелект. Старшокласники запропонували до уваги жюрі оригінальні проєкти різноманітної тематики, а саме: психологічні особливості внутрішньо переміщених осіб; комунікабельність, як чинник соціально-психологічної адаптації підлітків; вплив музики на стресостійкість підлітків; інтернет-залежність – проблема сучасності; самооцінка та її вплив на формування особистості; адаптація та дезадаптація дітей шкільного віку; вплив стресу на розвиток психосоматичних захворювань.

Члени журі (окрім очільниці Уляни Михайлишин, доцент кафедри психології Констянтин Борщ та викладачка кафедри Інна Юхименко) гідно оцінили всіх учасників конкурсу, відзначивши, що здобутий досвід стане фундаментом для дальших професійних звершень, і побажали завжди вірити у себе й упевнено  іти до мети.

Також Уляна Михайлишин подякувала науковим керівникам, директорам шкіл за надання допомоги учням у розкритті творчих і наукових здібностей.

Отож конкурс-захист науково-дослідницьких проєктів пройшов успішно. Захід іще раз підтвердив, що основне його завдання – реалізація здібностей талановитої молоді, поглибленого їх інтересу до вивчення навчальних дисциплін, раннє виявлення дослідницької діяльності, залучення професорсько-викладацького складу університету до активної роботи щодо формування творчого покоління молодих науковців – майбутньої еліти України.

Кафедра психології вітає юних учасників ll етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів МАН України. Бажаємо натхнення, розвитку, нових ідей та перемог!

КАФЕДРА ПСИХОЛОГІЇ ФАКУЛЬТЕТУ СУСПІЛЬНИХ НАУК ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ПСИХОЛОГІЯ».

Чекаємо на Вас!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.