Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ відрядив чергову партію фахівців розвивати фізичну науку ХХІ століття

Понад сорока новим випускникам фізфаку вручили магістерські дипломи, з них 15 – із відзнакою

0 521
Відбувся перший у 2020 році випуск магістрів фізичного факультету УжНУ, які навчалися за півторарічною програмою. Понад сорока новим фахівцям вручили дипломи (з них 15 із відзнакою).
Володимир Лазур
Володимир Лазур

Таким чином, на Закарпатті побільшало кваліфікованих магістрів фізики, викладачів (спеціальність «Середня освіта. Фізика»), магістрів фізики та астрономії (спеціалізація «Фізика ядра та фізика високих енергій»), магістрів електроніки (спеціальність «Мікро- та наносистемна техніка. Фізична та біомедична електроніка»). А ще фізиків-експертів (спеціальність «Прикладна фізика та наноматеріали»), фахівців із кібербезпеки, професіоналів із організації захисту інформації з обмеженим доступом (спеціальність «Кібербезпека. Системи технічного захисту інформації»).

Звертаючись до випускників, декан Володимир Лазур зауважив: «Заведено говорити, що ХХ століття було часом розквіту фізичної науки, проте роботи ще багато. Пам’ятайте, ви завершили факультет-флагман науки Ужгородського університету. Із 18 держбюджетних тем, що виконують в університеті, 11 належать науковцям фізфаку. Вас навчали професори, які активно займаються науковою роботою. А наші випускники працюють у таких престижних установах як Аргонська національна лабораторія, Великий адронний колайдер, у наукових центрах Словаччини, Угорщини, Чехії… І цей перелік можна продовжувати. Думаю, що ви продовжите славетні традиції фізичного факультету».

УжНУ відрядив чергову партію фахівців розвивати фізичну науку ХХІ століттяВідтак із вітальними словами виступив заступник декана з навчальної роботи Мирослав Карбованець: «Бажаю, аби подолані вами під час навчання труднощі були найскладнішими, що трапляться у житті. Викладачі давали вам знання, ви вчилися викручуватися з різних ситуації й брати на себе відповідальність. Тому ми з чистим сумлінням відряджаємо вас у наступний етап, де екзаменувати буде саме життя. А це дуже суворий учитель, проте справедливий. Ви ще не усвідомлюєте, та ступінь магістра високо цінується у світі. Хай на вашій стежині буде якнайменше перепон, а ті, що траплятимуться, обходьте легко».

Анатолій Сусла з випускником
Анатолій Сусла з випускником

Під час навчання студенти не тільки здобували знання, а й долучалися до наукової, спортивної діяльності. Тож перед врученням дипломів активістів нагородили ще й грамотами. Заступник декана Анатолій Сусла побажав усім реалізувати свій потенціал і згодом приходити в альма-матер із учнями та дітьми.

Привітати нову генерацію колег прийшов і завідувач відділення фізики ядра і елементарних частинок Іван Гайсак, котрий запросив їх до аспірантури.

«Нині фізику обирають не так багато студентів. У Європі є сучасні установки, на яких нікому працювати. Тому у вас є всі шанси реалізуватися», – додав І. Гайсак.

Іван Барна й Марія-Ольга Пішковці
Іван Барна й Марія-Ольга Пішковці

Насамкінець із знаменною подією випускників привітала академнаставниця Наталія Попович, зазначивши, що за понад п’ять із половиною років вони стали справжнім колективом. До того ж побажала мирного неба, оптимізму, кар’єрного зростання, Божої благодаті.

Настав момент, якого всі так чекали. І ось на сцені молоді фахівці з дипломами в руках. Дехто з них прощається з рідним фізичним факультетом, а хтось продовжить навчання в аспірантурі.

Після вручення від імені випускників виступили Іван Барна й Марія-Ольга Пішковці. Вони згадали життя в університеті, зокрема першу сесію. Також подякували за підтримку і викладачам, і батькам, і однокурсникам.

УжНУ відрядив чергову партію фахівців розвивати фізичну науку ХХІ століттяЩе понад 40 магістрів фізфаку здобудуть дипломи влітку.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.