Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Перший раз – на перший курс,

або Як першачки філологічного факультету знайомилися з «новим життям»

0 660
Перший раз – на перший курс,
Першокурсники філфаку
1 вересня філологічний, як, зрештою, й інші факультети УжНУ, приймав у свої пенати нових мешканців. Студенти мали можливість познайомитися з керівним складом факультету, його традиціями, устроєм, почути свою першу лекцію на тему «Від проголошення Незалежності до нової України».
Перший раз – на перший курс,
Галина Шумицька

Зі вступними словами до нової генерації студентства філфаку звернулася декан Галина Шумицька: «Дорогі наші студенти! Називаю вас так вперше, відколи стартувала вступна компанія, творчі конкурси… Проте мушу попередити – це звання ще треба заслужити. Тож, дорогі студенти, батьки, колеги, щиро вітаю нас усіх з 1 вересня – зі справді особливим днем у житті людини, бо так чи інакше кожен з нас пов’язаний з цим днем.

Цього року ви потішили нас своєю кількістю і, я переконана, якістю здивуєте теж. Заглядаю у ваші очі й бачу свідомих молодих людей, які зробили обдуманий крок у виборі майбутньої професії, які обрали саме наш університет, наш факультет, де студенти навчаються за різними спеціальностями. Хочу представити вам людей, на яких будете орієнтуватися, на яких рівнятиметеся. Тож вітайте ваших старших товаришів і наставників».

Перший раз – на перший курс,
Філфаківські обличчя і такі

Після вітальних слів і знайомства з керманичами філфаку Галина Василівна представила аудиторії випускника філологічного факультету, нині знаного журналіста Романа Сов’яка, який виступив перед аудиторією з лекцією на тему «Від проголошення Незалежності до нової України». До речі, символічно, що Романові, як і незалежній Україні, 26 років.

Перший раз – на перший курс,
Роман Сов’як

«Коли молодь говорить про Україну, то логічно, що вона буде говорити й про її успіх. Справді, всім нам хочеться успіху. Для когось – це хороша робота, для когось – гроші, для когось – щаслива родина. Може, я вас здивую, але це все ви зможете знайти саме тут, в університеті. Це справді так: для більшості людей, які пройшли цю школу життя, слово «університет» співвідноситься саме зі словом «успіх».

Тут можете знайти абсолютно все: друзів, підтримку, кохання, знання, роботу. Це реально. Але ця реальність залежить тільки від вас. Ви самі обираєте шлях, яким іти, самі вирішуєте, чого прагнете і що хочете.

УжНУ, і філфак зокрема, – це платформа для розвитку, саме тут ви й зможете зрозуміти, що ж вам потрібно, зможете знайти себе, сформуватися як особистість, розпочати свою справу і реалізувати всі свої можливості і здібності.

Перший раз – на перший курс,
Студактив філологічного факультету

Не забувайте веселитися, але найголовніше – не переставайте вчитися, вчіться не як у школі, не для когось, вчіться для себе, задовольняйте свої особисті інтелектуальні потреби… І повірте: тоді й тільки тоді ви зможете щиро сказати, що так, студентські роки – це найкращий період мого життя!» – підсумував пан Роман.

Громадський декан філфаку Марія Якубишин виступила з промовою щодо іншої, більш привабливої для першачків, та й не тільки, сторони студентського життя факультету. Зауважила, що тут можливо все: якщо щиро захотіти, то здійснитися можуть найпривабливіші мрії. Адже вона сама зовсім недавно сиділа в цій же аудиторії в ролі нерішучої першокурсниці, мріючи, що колись розповідатиме таким же новачкам, як сама, про життя на факультеті.

На завершення студенти переглянули кілька відеоробіт «тієї сторони» життя філфаку і вже за спеціальностями рушили в простори факультету по більш детальну інформацію щодо навчального процесу.

Юлія Шипович,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.