Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Перший в Ужгороді молодіжний центр відкрили в УжНУ

Проєкт «YouthHub» реалізовано завдяки співпраці з UNICEF та співфінансуванню нашого університету

0 167
23 квітня у приміщенні 4-го гуртожитку УжНУ відкрили перший в Ужгороді молодіжний центр «YouthHub». Проєкт реалізований завдяки співпраці з UNICEF та співфінансуванню нашого університету.

Перший в Ужгороді молодіжний центр відкрили в УжНУУ приміщенні колишнього книгосховища університетської бібліотеки людно: замість старих пилючних стелажів — новенькі меблі, мінімалістичний інтер’єр і мʼякі пуфи. Тепер тут простір для неформальної освіти, коворкінгу, настільних ігор, speaking-клубів, майстеркласів і тренінгів, кінопереглядів та інших видів дозвілля й саморозвитку.

Захід реалізували у співпраці з ГО «Молодіжна платформа» в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Вартість проєкту — майже 2,5 млн гривень. Із них частка Ужгородського університету становить майже пів мільйона гривень. Також університет надав приміщення й покриватиме всі майбутні адміністративні витрати.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

На церемонії відкриття ректор УжНУ Володимир Смоланка зауважив: «Мені дуже приємно, що цей молодіжний центр створений саме у нашому університеті, адже це місце відоме концентрацією молоді, ідей і реалізації планів. Тож переконаний, що разом із молоддю нашого міста ми зробимо ще більше. Для реалізації проєкту недостатньо матеріальної бази – потрібні люди. А люди у нас є — у виші, в місті, у нашому краї. Ця частина Ужгорода стає все більш привабливою. Кожне місто має декілька центрів: історичний, бізнесовий, а те, що ми робимо, сприяє тому, щоб цей район став молодіжним осередком міста».

Нінке Воппен
Нінке Воппен

Відкриття першого молодіжного центру в Ужгороді відвідала й голова львівського регіонального офісу Дитячого фонду ООН (UNICEF) Нінке Воппен. «Я вірю, що ця співпраця принесе зміни в громаді. Це місце, де ви можете змінотворити, опановувати нові навички, знаходити друзів. Це місце, де ви матимете змогу обговорювати ідеї та знаходити підтримку. Я сподіваюся, що про центр дізнаватиметься й інша молодь, яка не навчається в університеті, але також потребує такого майданчика для допомоги Україні. Не дочекаюся, як через кілька місяців я приїду й побачу результати вашої роботи тут», — запевнила представниця UNICEF.

«В Україні 350 молодіжних осередків такого типу. І Ужгород — єдиний обласний центр України, що досі не мав молодіжного центру. Тож сьогодні ми робимо великий крок вперед, — підкреслила координаторка з розвитку партнерств ІСАР Єднання Ірина Бєляєва. — Я би хотіла, щоб цей молодіжний осередок став місцем єднання різних сторін і різних думок. Я зичу вам не лише бути першими, а бути найкращими».

Ірина Бєляєва
Ірина Бєляєва
Олександра Білязе
Олександра Білязе

Керівниця з розвитку молодіжних центрів ГО «Молодіжна платформа» Олександра Білязе переконує: «Ми раді бачити, як перетворився цей простір. Я заздрю тим, хто сюди потрапив вперше й може відчути, наскільки це місце сповнене яскравої молодіжної енергетики. Під лежачий камінь вода не тече, а в Ужгороді цей камінь підняли й несуть. Нехай вам вистачить у цьому наснаги».

Також із відкриттям молодіжного центру привітали представники ОВА, міської ради, голови молодіжних рад і студентського самоврядування.
Перший в Ужгороді молодіжний центр відкрили в УжНУ
Сьогодні в молодіжному центрі проводять молодіжний форум «JobJam: ритм твоєї карʼєри». Наступний захід — тренінг «Попередження психологічного вигорання та віднайдення ресурсів» — у «YouthHub» відбудеться 30 квітня. Щоб стежити за актуальними анонсами, підписуйтеся на сторінки молодіжного центру в Інстаграм.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.