Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Погляд на світ під особливим кутом: в УжНУ відбувся благодійний аукціон на підтримку людей з особливими потребами

Акцію організували спільно з медико-соціальним реабілітаційним центром «Дорога життя»

0 147
Вироби вихованців МСРЦ «Дорога життя», представлені на аукціоні
Вироби вихованців МСРЦ «Дорога життя», представлені на аукціоні
Чи пили ви зранку каву? Готували сніданок? Похмурі вирушаєте на роботу чи на навчання? Та чи здогадуєтеся, що маєте унікальну можливість жити саме так, якої, імовірно, ніколи не матимуть деякі особливі люди?

2 квітня відзначають Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму. Ця дата була запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН у 2007 році. Єдиною метою стало привернення світової уваги до дітей та дорослих, які страждають через аутизм.

Реабілітаційно-педагогічний корпус І медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» також відзначив цей день, організувавши благодійний аукціон у головному корпусі Ужгородського університету та на факультеті здоров’я і фізичного виховання.

Погляд на світ під особливим кутом: в УжНУ відбувся благодійний аукціон на підтримку людей з особливими потребами– На базі університету відбулася виставка робіт молодих людей – клієнтів нашого центру у формі благодійного аукціону. З допомогою спеціалістів вихованці виготовляють свічки, мило, речі для декору, поліграфічні роботи. Цим ми ще раз нагадуємо, що є люди з особливими потребами, які вміють, можуть і хочуть це робити. На зібрані кошти закупимо матеріали для наступних робіт: парафін, барвники, мильну основу, – коментує заступниця директора закладу Світлана Аніцева.

Під час короткої екскурсії центром Погляд на світ під особливим кутом: в УжНУ відбувся благодійний аукціон на підтримку людей з особливими потребамизнайомимося з дітьми з різними особливостями: аутизмом, ДЦП, синдромом Дауна, певними розумовими відхиленнями. Дивує лише одне – це надзвичайно добрі й світлі люди, які щиро радіють кожному відвідувачу й новому знайомству. Вони подають при вітанні руку, запитують ваше ім’я, цікавляться, чим ви займаєтеся і що думаєте.

– Наших вихованців готують до самостійного життя в соціумі, адже особливостей, як бачите, часом забагато. Усе це коригується, людина виходить у світ і робить інколи геніальні речі. Головне – терпіння і щоденна праця, – додає пані Світлана.

Тож чи варто нарікати на дощ за вікном, коли є щоденна можливість повноцінно рухатися й комунікувати?

Діана Магоч, студентка І курсу відділення журналістики,
фото авторки та МСРЦ «Дорога життя»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.