Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Попартові писанки і два великодніх кролики від ужнівців – для музею

Ініціював пасхальний креатив традиційно туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор

0 275
Крашанки, писанки, шкрябанки – як ви прикрашаєте яєчка до Великодня? Ужгород уже шостий рік влаштовує креативну великодню акцію й оформлює писанки у стилі Енді Воргола. Ініціював пасхальний креатив традиційно туризмознавець, професор УжНУ Федір Шандор.

Попартові писанки і два великодніх кролики від ужнівців – для музеюПопартові писанки і два великодніх кролики від ужнівців – для музеюЗо три десятки писанок із найрізноманітнішими дизайнами спочатку «примостилися» на траві, а потім провели фотосесію із батьком попарту Енді Ворголом. Не справжнім, звісно, – втіленим у бронзі й розміщеним на воротах Закарпатського обласного музею ім. Й. Бокшая.

Тут тобі й писанка Супермена, і губки Монро, і великодній зайчик у хірургічній масці, і смайлик, і навіть… яєчня! А «полотном» для творчості стали не лише звичайні курячі яйця, а й дерев’яні і навіть пап’є-маше!

Проявляли свій креатив учасники курсів перекваліфікації «Україна-Норвегія», Соціального клубу УжНУ та дитячої чирлідерської команди.

Для акції принесли навіть кроликів – їх передала еко-ферма «Стужицький кролик», яку заснував один із перших випускників курсів «Україна-Норвегія».

Після фотосесії писанки і кролики поїхали до Закарпатського музею народної архітектури та побуту. Тепер вони житимуть там.

Завтра більшість господинь оформлятиме пасхальні яєчка. Тож черпайте креативні ідеї та зробіть цей Великдень яскравим.

Ксенія Шокіна,
фото авторки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.