Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Портал у війну/На лінії Вогню»: в Ужгороді відкрилася виставка бойових здобутків бригади «Едельвейс»

10–12 квітня, з 12-ї до 18-ї години, в ректораті УжНУ – експозиція бойових здобутків, фотовиставка, тир, гірська підготовка, польова кухня, танкові бої, майстер-клас з аеророзвідки, тренінг з тактичної медицини, військовий кінозал та ще багато цікавого

0 69
З 24 лютого 2022 року 10-а окрема гірсько-штурмова бригада «Едельвейс» пройшла відчайдушний шлях від героїчної оборони Київщини до Бахмуту, виборюючи кожен метр української землі.

«Портал у війну/На лінії Вогню»: в Ужгороді відкрилася виставка бойових здобутків бригади «Едельвейс»10 квітня в ректораті Ужгородського університету відкрилася унікальна виставка бойових трофеїв і здобутків «Едельвейсу» під назвою «Портал у війну/На лінії Вогню».

Урочисто відкрив експозицію військовий оркестр 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, виконавши гімн ОУН «Зродились ми великої години». Хвилиною мовчання вшанували полеглих побратимів і всіх, хто загинув внаслідок російської агресії.

Оксен Лісовий
Оксен Лісовий

Відтак вітав жителів та гостей Ужгорода міністр освіти і науки України Оксен Лісовий: «Більше року минуло відтоді, як я зробив свій останній постріл в бік Кремінної із Серебрянського лісу. Уже понад рік як я на іншій службі. Але війна мене не відпускає, як вона не відпускає десятки тисяч наших ветеранів і кожного з вас. Це війна не армії, це війна цінностей, війна вибору кожної людини. Тому дуже важливо, що сьогодні такі інтелектуальні центри, як Ужгородський національний університет, один із кращих вишів України, разом із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою «Едельвейс» створює можливість відчути цю війну. Побачити її матеріалізованою, у вигляді цих залізяк, які рвуть тіла і душі нашої нації. Дуже важливо, щоб ми бачили це і відчували те, що повсякчас відчувають бійці на фронті». Міністр подякував усім, хто нині захищає країну на фронті, і всім, хто думками і справами поряд з нашими військовими.

«Портал у війну/На лінії Вогню»: в Ужгороді відкрилася виставка бойових здобутків бригади «Едельвейс»«Кожна людина може прийти сюди й відчути біль, спричинений війною. Ми бачимо тут матеріальні ознаки цього болю, який переживає наш народ уже протягом двох років. Але, з іншого боку, кожен з нас може відчути високий дух наших військових і високий моральний рівень нашого народу», – наголосив ректор Ужгородського університету Володимир Смоланка. Він також подякував військовим за можливість працювати й робити свій внесок у перемогу над агресором у цій страшній війні.

Звернувся до присутніх і заступник голови ОВА Олександр Пацкан: «Ця виставка показує нам, яким важким трудом дається той спокій, який маємо на Закарпатті. Щира дяка хлопцям, які воюють і захищають нашу країну. Ми маємо бути тим тиловим регіоном, який має постійно допомагати нашим Збройним Силам».

Протягом трьох днів, 10–12 квітня, усі охочі зможуть відвідати ректорат УжНУ й оглянути виставку. З 12-ї до 18-ї години на відвідувачів чекатимуть експозиція бойових здобутків, фотовиставка, тир, гірська підготовка, польова кухня, танкові бої, майстер-клас з аеророзвідки, тренінг з тактичної медицини, військовий кінозал та ще багато цікавого.

Організатори закликають охочих долучатися й приводити рідних і друзів, аби якнайбільше людей змогли побачити й відчути на собі ту реальність, з якою щодня стикаються наші військові на фронті.

Анастасія Лабик,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.