Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про вибір професії, «сродну працю», навчання та студентське дозвілля на філологічному факультеті УжНУ розповіли учням Хустщини

Кафедра української літератури висловлює щиру вдячність очільниці управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Олесі Калинич за сприяння в організації профорієнтаційного заходу, а також директорам закладів середньої освіти Хуста, Рокосова та Сокирниці, які гостинно приймали викладачів і студентів Ужгородського університету в себе

0 194
9 квітня завідувачка кафедри української літератури філологічного факультету УжНУ, доцентка Оксана Кузьма, професорка Валентина Барчан, викладачка Мар’яна Вотьканич і представниця студентського самоврядування Христина Ігнат з метою профорієнтації майбутніх абітурієнтів відвідали низку закладів загальної середньої освіти на Хустщині. Поспілкувалися з учнями 10–11 класів Хустської загальноосвітньої школи І–ІII ступенів № 4, Сокирницького та Рокосівського ліцеїв, розповіли про цікаве й насичене студентське життя на філологічному факультеті, а також представили переваги здобуття освіти в Ужгородському університеті.

Про вибір професії, «сродну працю», навчання та студентське дозвілля на філологічному факультеті УжНУ розповіли учням ХустщиниЗавідувачка кафедри української літератури УжНУ Оксана Кузьма окреслила специфіку навчання за освітніми програмами «Українська мова і література. Зарубіжна література», «Українська мова і література. Англійська мова і література» (спеціальність «Середня освіта»), «Українська мова і література. Літературна творчість. Документознавство та інформаційна діяльність» (спеціальність «Філологія»), які пропонуються на філологічному факультеті. Професорка Валентина Барчан зауважила, що навчання за вказаними освітніми програмами передбачає підготовку висококваліфікованого фахівця, який має широкі можливості для майбутнього працевлаштування в освітній та інформаційно-комунікаційній сфері. Викладачка Мар’яна Вотьканич зазначила, що випускники факультету завжди запитані на ринку праці, а Христина Ігнат поділилася з учнями власним досвідом участі в програмах академічної мобільності та в роботі студентського самоврядування на факультеті.

Учні отримали буклети з інформацією про освітні програми філологічного факультету, а також посилання на сторінки в соціальних мережах, у яких відображається специфіка студентського навчання та дозвілля.

Ще одним важливим аспектом цього заходу стало посилення співпраці з управлінням освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради на чолі з Олесею Калинич, яка залучена як стейкголдер до роботи над поліпшенням освітніх програм на філологічному факультеті, а також налагодження комунікації та обмін досвідом із директорами зазначених освітніх закладів – Віталією Ігнат (Хустська ЗОШ І–ІII ступенів № 4), Богданою Чегіль (Сокирницький ліцей), Олександром Шевляковим (Рокосівський ліцей) – як із потенційними роботодавцями для випускників україністики УжНУ.

Кафедра української літератури висловлює щиру вдячність очільниці управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради Олесі Калинич за сприяння в організації профорієнтаційного заходу, а також директорам закладів середньої освіти Хуста, Рокосова та Сокирниці, які гостинно приймали викладачів і студентів Ужгородського університету в себе.

За інформацією кафедри
української літератури УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.