Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Професор зі США прочитав лекцію на факультеті історії та міжнародних відносин

Джон Свонсон поділився цікавими фактами й документальними матеріалами, які допомагають розкрити історію та культуру єврейської громади на Закарпатті в першій половині ХХ століття

0 139
Павло Худіш та Джон Свонсон
Павло Худіш та Джон Свонсон
Професор історії Джон Свонсон відвідав факультет історії та міжнародних відносин Ужгородського університету, щоб поділитися досвідом співпраці й представити проєкт, що реалізується студентами УжНУ та їх колегами з університету Теннессі в Чаттанузі.

Під час зустрічі професор Свонсон українською мовою, яку вивчає вже 4 роки, розповів про своє дослідження, присвячене єврейській громаді на Закарпатті в першій половині ХХ століття. Він поділився цікавими фактами й документальними матеріалами, які допомагають розкрити історію та культуру цієї спільноти. Модератором зустрічі був доцент кафедри археології, етнології та культурології Павло Худіш.

Крім того, професор Свонсон показав два короткі документальні фільми, один із яких був створений його студентами в межах курсу європейської історії. Це вражаючі роботи, які відображають активний науковий і творчий потенціал студентської громади.

Зустріч відбулася в невимушеній атмосфері, студенти й викладачі активно взаємодіяли, ставили запитання й обмінювалися думками. Вона стала важливим кроком у розвитку академічного обміну й співпраці між університетами та відкрила нові перспективи для майбутньої спільної роботи.

Професор зі США прочитав лекцію на факультеті історії та міжнародних відносинПрофесор Джон Свонсон, який викладає курси з історії Центральної та Східної Європи та загальної європейської історії в університеті Теннессі у Чаттанузі, є автором книги «Tangible Belonging: Negotiating Germanness in Twentieth-Century Hungary», яка здобула міжнародні нагороди Barbara Jelavich Book Prize (2018) та Hungarian Studies Association Book Prize (2019).

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.