Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представників ОТГ на Полтавщині навчав зеленого туризму викладач УжНУ

Олександр Коваль у ролі експерта був запрошений Програмою «U–LEAD з Європою» на семінар «Наступні кроки у впровадженні кластеру Зеленого туризму у Кременчуцькому районі»

0 191

Представників ОТГ на Полтавщині навчав зеленого туризму викладач УжНУ

Старший викладач факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ, керівник туристично-інформаційного центру «Турінформ Закарпаття» Олександр Коваль днями повернувся з Полтавщини, куди в ролі експерта був запрошений Програмою «U–LEAD з Європою», яка організувала в селі Недогарках семінар «Наступні кроки у впровадженні кластеру Зеленого туризму у Кременчуцькому районі». На захід зібралися представники провідних об’єднаних територіальних громад Кременчуцького краю Полтавської області.

Передумовою такого семінару став попередній стаді-тур на Закарпаття із запозичення досвіду роботи у сфері зеленого туризму, який відбувся у червні 2017 р. за підтримки згаданої Програми «U–LEAD з Європою».

Як з’ясувалося, тема зеленого туризму для Полтавщини свіжа й майже не вивчена, тож місцеві громади мали низку питань для роз’яснення, на які представник Ужгородського університету радо відповідав, ілюструючи розповідь прикладами із власного досвіду.

Першого дня заходу активно обговорювали ідеї щодо залучення туристів, питання розробки туристичних маршрутів та маркетингових напрямків через регіональні родзинки – культурно-мистецькі, гастрономічні, рекреаційні, екологічні тощо. Опрацьовували т. зв. паспорт ресурсів та потенціалу громад, що дає можливість ефективніше розвивати зелений туризм на місцях. Представники громад охоче ділилися власним досвідом роботи в цій сфері, висували ідеї, бачення, плани. У ході дискусій було відзначено важливість менеджменту у туристичній справі, уміння вбрати послугу в красиву обгортку і продати спожтвачеві.

На домашнє завдання громади повинні були розробити туристичні маршрути,підготувати ідеї взаємодії під час роботи з туристичними потоками.

Представників ОТГ на Полтавщині навчав зеленого туризму викладач УжНУНаступного дня результати домашньої роботи було презентовано та обговорено. З поправками та зауваженнями експерта із УжНУ Олександра Коваля визначили 10 реальних проектів для різних цільових груп, що цілком можуть бути реалізовані на місцях. Тож після семінару кожна з громад (і відповідно кластер) мала розроблений план дій із розвитку зеленого туризму на наступні 2–3 роки.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.