Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді розпочався фестиваль камерного театрального мистецтва

Протягом семи днів студенти мають можливість подивитися ще сім яскравих вистав за творами класиків української та світової літератури кращих театрів України

0 140

В Ужгороді розпочався фестиваль камерного театрального мистецтва

23 квітня ІІ фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» розпочався виставою Київського академічного театру «Колесо». Артисти з Андріївського узвозу зіграли український водевіль-модерн «Пристрасті дому пана Г.-П.» за п’єсою Олени Пчілки «Суджена – не огужена».

Попри те, що виставі вже 20 років, вона має попит, адже постійно видозмінюється. Легка грайлива атмосфера, пристрасті в домі пана Гриценка-Перепелиці переносять глядача на початок ХХ століття – в епоху життя родини Драгоманових-Косачів. Авторка яскраво показала дореволюційний міщанський Київ. Емоційно й художньо доповнює виставу симпатичний образ Чарлі Чапліна, який на другому плані згладжує всі паузи й гострі кути. Несподіваним для закарпатців став формат театру-кафе, коли глядач стає учасником дійства, гостем дому пана Г.-П.

В Ужгороді розпочався фестиваль камерного театрального мистецтваЗа словами Вероніки Переверзєвої, української актриси з Парижа, у виставі гарний жіночий склад, відточені рухи, добра міміка, є акторський ансамбль. Проте вистава нерівномірна за темпоритмом і драматургічно. Попри це глядачі жваво реагували на видовище.

В Ужгороді розпочався фестиваль камерного театрального мистецтваУ наступні сім днів нас очікують ще сім яскравих вистав. Студенти мають можливість подивитися постановки за творами класиків української та світової літератури кращих театрів України.

Так, уже сьогодні, 24 квітня, Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Лесі Українки покаже виставу «Стіна» за п’єсою Юрія Щербака. Монодрама розповідає про інтимні стосунки між Тарасом Шевченком та княжною Варварою Рєпніною. Він – учорашній кріпак, вона – найзнатніша наречена України…

25 квітня Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки зіграє ліричну молодіжну історію «Ей, ти – привіт!» за п’єсою Г. Мамліна. Це розповідь про перше кохання, дорослішання і пізнання світу. Цю ж виставу кияни повторять у четвер, 26 квітня, о 13.00 у ляльковому театрі.

У четвер, 26 квітня, Львівський академічний муздрамтеатр імені Ю. Дрогобича представить драму «Маргарита й Абульфаз» за романом нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич.

Не пропустіть театральне буяння в Ужгороді! Початок о 18:30.

Іванка Когутич,
Фото вистави із сайту театру «Колесо»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.