Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжя

Другого дня міжнародної конференції учасники ознайомлюватимуться з реабілітаційними закладами Закарпатської області

0 210
18 квітня на факультеті післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки відбулося пленарне засідання Міжнародної дводенної науково-практичної конференції «Актуальні питання надання медичної допомоги на засадах ПМСД».

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжяМодераторами заходу стали декан факультету, заслужений лікар України, професор Іван Чопей, віце-президент Академії наук вищої освіти України Раду Процюк, народний депутат України VII скликання Святослав Ханенко та доцент кафедри терапії та сімейної медицини ФПОДП Сніжана Фейса.

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжяНа зустрічі були присутні учасники не тільки з різних регіонів України (Київ, Полтава, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Харків, Одеса, Ужгород), а й із різних куточків світу, зокрема Польщі, Австралії, Словаччини, Угорщини, США, Італії, Чехії, Нідерландів.

Відкрила засідання чоловіча народна хорова капела УжНУ «Боян», виконавши гімн «Ще не вмерла Україна» та ще кілька композицій.

Відтак модератор Іван Чопей привітав присутніх із початком конференції, а також нагородив грамотами-подяками найкращих лікарів.

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжя
Іван Чопей

До вітального слова долучився й ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка: «У рамках круглого столу маємо можливість обговорити проблему фінансування галузі охорони здоров’я, важливі питання нової медичної реформи. Добре, що випадає можливість поспілкуватися з колегами-фахівцями з-за кордону, дізнатися їхню думку щодо актуальних питань та проблем медицини. Бажаю всім плідно попрацювати і висловлюю подяку колегам, котрі щороку приїздять до нас і діляться досвідом».

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжя
Присутніх вітає Володимир Смоланка

Віце-президент АН вищої освіти України Раду Процюк зачитав звернення президента Академії до учасників конференції. Також пан Раду вручив нагороду імені Я. Мудрого ректору УжНУ Володимиру Смоланці та медаль імені О. О. Богомольця визначній українській вченій Євгенії Зарембі.

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжяДиректор Департаменту охорони здоров’я Володимир Маркович приєднався до привітань колег, зауваживши: «Тема медичної реформи дуже актуальна, і питань до неї завжди більше, ніж відповідей. Звичайно, нам ще потрібно виконати велику роботу щодо підписання декларацій, бо організувати систему досить складно. Якщо не запрацює ефективно Національна служба здоров’я, то фінансування буде проводитися таким чином, як і раніше. А нині постали питання про фінансування комп’ютерної техніки, впровадження новітніх технологій тощо. Медицина в Україні згодом буде не гірша, ніж у Європі».

Проблеми медичної реформи на факультеті післядипломної освіти та ДП обговорили провідні фахівці України та зарубіжжяВідтак заступник голови Ужгородської міської ради Олександр Білак коротко ознайомив учасників конференції зі специфікою роботи електронної системи охорони здоров’я EНealth, котра нещодавно розпочала свою роботу в Україні. Зокрема, Олександр Павлович зауважив, що ця система досить зручна, адже завдяки їй пацієнти дистанційно можуть записуватися на прийом до лікаря, отримувати рецепти тощо. Також запевнив, що міська влада докладе максимум зусиль для того, щоб медицина в Ужгороді була якісною, зокрема йдеться про поліпшення матеріально-технічного забезпечення медзакладів та впровадження електронної системи охорони здоров’я.

Після вітальних слів учасників ознайомлювали зі специфікою роботи лікарів за кордоном, розповідали про фінансування медгалузі в різних країнах світу, присутні мали змогу подискутувати щодо питань медичної реформи.

Міжнародна науково-практична конференція з актуальних питань надання медичної допомоги на засадах ПМСД триватиме два дні. У четвер, 19 квітня, учасники конференції ознайомлюватимуться з реабілітаційними закладами Закарпатської області.

Кароліна Бучковська,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.