Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Проєкт COOPERA: Можливості дуальної освіти в УжНУ

0 256
У межах проєкту ЄС Erasmus+ «Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові та Україні – COOPERA» (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) економічний факультет УжНУ реалізує пілотну дуальну програму «Міжнародна комерція» для другого (магістерського) рівня вищої освіти, представлений освітньо-професійною програмою «Міжнародна комерція» спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» галузі знань 07 «Управління та адміністрування», кваліфікація – магістр підприємництва та торгівлі.

Проєкт COOPERA: Можливості дуальної освіти в УжНУПроєкт COOPERA: Можливості дуальної освіти в УжНУДуальна форма здобуття фахової вищої освіти передбачає поєднання навчання в закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях (роботодавців) для набуття відповідних компетентностей, оволодіння програмними результатами, поглиблення практичних умінь і навичок і набуття певної кваліфікації. У вищій освіті дуальна форма є одним зі способів здобуття освіти на денному навчанні.

Освіта за дуальною формою організується для спеціально сформованих груп або окремих здобувачів. За наявності розгалужених мереж роботодавців-партнерів узгоджуються графіки освітнього процесу таким чином, щоб забезпечити формування груп здобувачів освіти, які навчаються за дуальною формою. Зарахування проводиться на загальних умовах вступу на основі освітнього ступеня бакалавра, спеціаліста, магістра. Умови вступу визначаються «Правилами прийому до Ужгородського національного університету». Організація навчання за дуальною формою регламентується Положенням про дуальну форму здобуття освіти в Державному вищому навчальному закладі «Ужгородський національний університет».

Конкурентні переваги освітньої програми:

  • практично орієнтоване навчання;
  • партнерські проекти, проходження практики і стажування в кращих компаніях роботодавців, а також лекції від топ-менеджерів від провідних міжнародних компаній-партнерів в регіоні;
  • освітній процес із врахуванням європейського досвіду;
  • конкурентні можливості працевлаштування за фахом по закінченню програми.

Програма підготовки магістрів за дуальною формою для майбутніх фахівців економічних спеціальностей спрямована на підвищення конкурентоздатності випускників, скорочення періоду їх адаптації до професійної діяльності, сприяння росту рівня зайнятості молоді в регіоні. Саме дуальна форма здобуття вищої освіти за фахом передбачає поєднання навчання в закладі вищої освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях галузі, що є пріоритетною для регіонального і національного розвитку, особливо в умовах соціально-економічних викликів тилового прикордонного регіону. Вона забезпечує реалізацію вимог євроінтеграційних процесів в міжнародній діяльності – не лише щодо організації професійної діяльності, а й зокрема відповідних кваліфікаційних вимог до спеціалістів. Дуальна програма підготовки магістрів, що враховує європейський досвід і кращі практики у цій сфері, є певним рівнем набуття відповідних компетентностей, визнання оволодіння програмними результатами, поглиблення практичних умінь і навичок і здобуття кваліфікації.

Детальніше про дуальну форму здобуття вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Міжнародна комерція» – за лінком на сторінці економічного факультету.

Докладна інформація про проект ЄС Erasmus+ «Інтеграція вищої дуальної освіти в Молдові та Україні – COOPERA» (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP).
Офіційна сторінка проекту COOPERA.
Економічний факультет УжНУ.
Центр кар’єри УжНУ.

ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧИТИСЯ!

Реалізація дуальної магістерської програми «Міжнародна комерція» в межах проєкту ЄС Erasmus+ «Інтеграція вищої дуальної освіти в Молдові та Україні – COOPERA» (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP)

Проєкт COOPERA: Можливості дуальної освіти в УжНУ

За інформацією Тетяни Бутурлакіної,
інституціональної координаторки проєкту COOPERA,
к.е.н., доцентки, директорки Центру кар’єри УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.