Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ поспілкувалися з ученим Йоганнесбурзького університету

Коло наукових інтересів випускника Кембриджу Антона Симковича зосереджене на дослідженні пенітенціарної системи, динаміки та узгодженості тюремного життя, подолання ідентичності

0 149
Днями відбулася зустріч студентів-психологів і викладачів кафедри психології УжНУ з Антоном Симковичем – кримінологом, соціологом, дослідником кафедри соціології Йоганнесбурзького університету (Південно-Африканська Республіка).

Психологи УжНУ поспілкувалися з ученим Йоганнесбурзького університетуАнтон Симкович навчався в Кембриджі (2005–2011), здобув PhD з кримінології. Коло наукових інтересів зосереджене на дослідженні пенітенціарної системи, динаміки та узгодженості тюремного життя, подолання ідентичності. Доктор Симкович досліджує взаємодію тюрем та органів влади. Дослідження мають й етнографічний характер, адже проводилися в Англії, США та Південній Африці. Автор статей з цієї тематики (Negative visibility and ‘the defences of the weak’, The interplay of a managerial culture and prisoner resistance Theoretical Criminology 2018-06 | journal-article. https://orcid.org/0000-0001-8477-5783).

Антон Симкович запропонував ужнівцям лекцію «Маскулінність і самоорганізація серед ув’язнених». Гість зупинився на питаннях маскулінності як нормативного уявлення про соматичні, психічні та поведінкові властивості, характерні для чоловіків. Йшлося про психологічні особливості прояву маскулінності, культурні аспекти, які впливають на стереотипні уявлення маскулінності та їх прояви у соціальному середовищі.

Кримінолог розповідав про кримінальну субкультуру, про ієрархію тюрми, життя у в’язницях (правила і побут).

Зустріч у формі діалогу була надзвичайно цікавою, конструктивною і продуктивною.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.