Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ з Днем науки привітали найкращих ліцеїстів

Загалом упродовж року в Ужгородському науковому ліцеї підготували близько двох сотень переможців і призерів всеукраїнських олімпіад, конкурсів, турнірів

0 1 142
Ужгородський науковий ліцей цього року підготував близько 200 переможців і призерів всеукраїнських олімпіад, конкурсів та турнірів. Тож 9 травня, напередодні Дня науки, урочисто привітати й нагородити школярів та їхніх наставників у конференц-залі Ужгородського університету зібралися представники вишу, обласної військової адміністрації, батьки й знайомі школярів.

В УжНУ з Днем науки привітали найкращих ліцеїстівЗ вітальними словами виступили заступниця директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації Вероніка Маюрник,  ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка,  проректор УжНУ з науково-педагогічної роботи Ігор Король.

 

Професор Володимир Смоланка, зокрема, візначив: «Ми в Ужгородському національному університеті прагнемо, щоб ви стали студентами саме нашого закладу, адже ви показуєте найкращі результати у навчанні, на обласних і загальнодержавних олімпіадах. У нас класний університет, активно розвивається студентське життя… У нас чудові викладачі, і я переконаний, що ви здобудкте ґрунтовні знання саме в нашому університеті».
В УжНУ з Днем науки привітали найкращих ліцеїстів

Юрій Гузинець
Юрій Гузинець

З високими досягненнями дітей, педагогів і керівництво навчального закладу напередодні Дня науки привітав Юрій Гузинець, заступник голови Закарпатської ОВА: «Ліцей має дуже насичену історію. Сьогодні на цій сцені бачимо величезну кількість учнів – переможців і призерів різних інтелектуальних змагань. Ви показуєте дуже гарні результати, і я впевнений, що вони щороку будуть ставати ще кращими».

Під час заходу нагородили ліцеїстів, які продемонстрували високі результати на престижних змаганнях та олімпіадах. Зокрема, майже сто учнів Ужгородського наукового ліцею здобули звання найкращих на другому та 46 – на третьому етапах всеукраїнських шкільних олімпіад з української та англійської мов і літератур, математики, інформатики, інформаційних технологій, географії, біології, хімії, фізики, астрономії та історії. У фіналі цих престижних інтелектуальних змагань країни першість посіли 8 ліцеїстів.

54 старшокласники вибороли найвищі бали на І–ІІ етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Під керівництвом педагогів наукового ліцею і викладачів Ужгородського національного університету вони стали призерами у всіх 12 секціях.

Також 9 ліцеїстів перемогли на фінальних етапах учнівських конкурсів і турнірів – Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка, Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. Петра Яцика, Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко» тощо.

Почесними грамотами ОВА Юрій Гузинець нагородив педагогів, які підготували переможців і призерів всеукраїнських олімпіад, конкурсів і турнірів. За реалізацію державної програми в галузі національної освіти, вагомий внесок у розвиток і утвердження освітницьких традицій Закарпаття відзнаки отримали 5️ учителів-предметників.

 

Віталій Завадяк

 

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.