Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ректор Володимир Смоланка звітував про діяльність вишу за минулий навчальний рік

Роботу Ужгородського університету Вчена рада визнала успішною

0 843
Виступає хорова капела «Боян»
Виступає хорова капела «Боян»
Сьогоднішнє розширене засідання Вченої ради УжНУ розпочалося урочисто. Державним Гімном та молитвою за Україну захід відкрила чоловіча хорова капела викладачів і співробітників вишу «Боян».

Відтак ректор Володимир Смоланка доповідав про підсумки роботи Ужгородського університету:

Ректор Володимир Смоланка
Ректор Володимир Смоланка

– Вітаю всіх із початком навчального року. Спілкувався з багатьма колегами й звернув увагу, що в усіх піднесений настрій. Упевнений, із позитивними думками працюватимемо протягом року й матимемо успіхи. 2016-2017 навчальний рік підтвердив поступ нашого університету завдяки колективній праці. Так, Ужгородський університет – 20-й серед 278 вітчизняних вишів. Ми – марафонці: біжимо, долаючи високу конкуренцію в освітньому просторі. І наша мета – й надалі перебувати в топі вищих навчальних закладів нашої держави.

Володимир Іванович окреслив попередні підсумки вступної кампанії. На 31 серпня в УжНУ та коледж зараховано 4366 осіб (із них 1830 – на держзамовлення). Незважаючи на демографічну кризу 2000 р. (теперішні випускники народилися саме тоді), вдалося набрати більшу кількість студентів, як порівняти з минулим роком. Хоч вступна кампанія продовжується – до 15 вересня для громадян України й до 1 листопада – для іноземців. Традиційно серед свіжого поповнення Ужгородського національного університету найбільша частка мешканців Закарпаття – понад 86 %.

Крім того, ішлося про ЗНО для вступників до магістратури за спеціальністю «Право». За словами В.Смоланки, юристи УжНУ показали чудовий результат на загальноукраїнському тлі.

У минулому навчальному році чимало уваги надавали ліцензуванню нових спеціальностей (стосуються біохімічних технологій, інженерії тощо), більшість із яких виявилися популярними серед вступників.

– Фінансове становище УжНУ — міцне. Виш виплачує матеріальну допомогу на оздоровлення. Збільшено заробітні плати. Частина коштів бюджету вишу розміщена на депозиті під 16,5 % із квітня 2017 року. Поповнення й зняття грошей можливе в будь-який момент, – зауважив ректор.

У минулому навчальному році змінилася й організаційно-управлінська структура вишу. Доцільність змін засвідчила успішна вступна кампанія в реорганізованих підрозділах (ідеться про факультети історії та міжнародних відносин, здоров’я та фізичного виховання, міжнародних економічних відносин).

Щодо наукової діяльності, то зросло фінансування досліджень. Нині реалізують 5 проектів за рахунок державних коштів. Варто також зауважити, що фізики УжНУ беруть активну участь у європейській програмі «Горизонт 2020».

Наш виш продовжує зміцнювати зв’язки з міжнародними вузами, засвідчуючи свою авторитетність.

В університеті відбуваються капітальні й поточні ремонти, аби забезпечити умови для якісного навчального процесу й побуту студентів і працівників. До того ж у реєстрі речових прав на нерухоме майно з’явилося 15 об’єктів УжНУ.

Діяльність вишу присутні визнали успішною. Зокрема, в обговоренні виступили декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, очільник факультету здоров’я і фізвиховання Іван Миронюк, професор юрфаку Василь Ярема, голова профкому студентів Ростислав Головчанський.

Про основні завдання університету на наступний навчальний рік – читайте в окремій публікації.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.