Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ріка по коліно та море позитиву: в обласному центрі відбулася ювілейна Ужгородська регата

Цьогорічний захід мав на меті привернути увагу до полонених українських моряків із суден «Яни Капу», «Нікополь» та «Бердянськ»

0 235
«Саша, греби!», – лунає з берегів, де на набережних та мостах Ужа зібралося, мабуть, не одна тисяча глядачів. Понад 30 команд, чимало подарунків та заряд настрою: цієї неділі відбулася десята, ювілейна, Ужгородська регата.
Ріка по коліно та море позитиву: в обласному центрі відбулася ювілейна Ужгородська регата

Ріка по коліно та море позитиву: в обласному центрі відбулася ювілейна Ужгородська регата У чотирьох традиційних номінаціях цьогоріч змагалася рекордна кількість учасників, найменшому з них 3 роки. А популярність регати вийшла за межі нашого району – цього року до участі приєдналися ще й Тисянська, Латоричанська та Боржавська флотилії.

На старті та фініші учасників проводжали й зустрічали учасниці Турклубу та чирлідерки УжНУ, вони ж координували команди та слідкували за часом подолання конкурсної дистанції.

Посеред річки вже традиційно базувався піратський острів із пивом, яким могли прохолодитися всі учасники.

Денис Цап
Денис Цап

До регати долучилися й чимало представників УжНУ: команда з американського футболу «Лісоруби» та учасники програми «Україна-Норвегія». Один із учасників студент факультету міжнародних економічних відносин Денис Цап змайстрував човен і назвав свою одноосібну команду «Та камон!». Хлопець розповідає: «Я вперше беру участь у регаті. Хотілося виграти головний приз 10 тисяч гривень і витратити його на подорожі. Зрештою, гроші зайвими не бувають. Рішення взяти участь було спонтанним – я зареєструвався в останній день, а на виготовлення свого судна витратив 2 години – більшість часу забрало фарбування корпусу».

Посвята команди "Вікінги у відпустці Україна-Норвегія"
Посвята команди “Вікінги у відпустці Україна-Норвегія”

Цьогорічна регата мала на меті привернути увагу до полонених українських моряків із суден «Яни Капу», «Нікополь» та «Бердянськ».

Адмірал закарпатського флоту Федір Шандор та контрадмірал Сергій Денисенко
Адмірал закарпатського флоту Федір Шандор та контрадмірал Сергій Денисенко

«Ми є закарпатський флот, а Закарпаття – це Україна. В країні війна, наші люди в полоні і ми не можемо ігнорувати цю проблему. Напередодні регати ми провели окрему акцію біля маяка «Свободка», щоб привернути увагу до полонених моряків, висловити їм свою солідарність. Зараз ми висловлюємо свою підтримку нашим морякам та запрошуємо на регату-2020», – розповів контрадмірал закарпатського флоту Сергій Денисенко.

Тематичну ятку, присвячену полоненим морякам, розгорнули й волонтери Руху підтримки закарпатських військових, які цього дня заробили понад 8 тисяч гривень.

«Площа Петефі»
«Площа Петефі»

Частини костюмів та суден, пляшки, окуляри – такий улов зібрали адмірал закарпатського флоту Федір Шандор та контрадмірал Сергій Денисенко. «Для нас важливо, щоб після цього розважального заходу річка залишалася чистою», – каже Федір Шандор. «Ми не проти, щоб пляшки і пластик плавали по Ужу, але тільки один раз на рік і ми завжди їх збираємо», – додає контрадмірал.

Після посвяти у моряки перейшли до нагородження переможців. Спеціальний приз від кондитера Валентина Штефаньо отримала команда, що зібрала найбільше дітей – «Хльоп-Шльоп».

«Хльоп-Шльоп»
«Хльоп-Шльоп»

Перемоги у номінаціях розподілилися так:

  • «Ноїв ковчег» (найчисельніше судно) – «AC / DC».
  • «Летючий голландець» (найшвидше) із результатом 19 хвилин «Кояк 3».
  • «Чорна каракатиця» (найшвидше серед оригінальних) – «Форель в кущах яфини».
  • «Веселий Роджер» (найоригінальніше судно) та головний приз 10 000 гривень від компанії РЕНЕР – «Площа Петефі».
Команда «AC / DC»
Команда «AC / DC»

Капітан найвелелюднішої команди «AC / DC» Вадим Трутнєв, яка долала шлях під музику улюблених виконавців, розповідає: «Я хотів об’єднати людей різних вікових категорій, які мають спільні інтереси. І був здивований кінцевою чисельністю команди: спочатку нас було 8 чоловік, а в останні дні реєстрації нас стало 32. Наймолодшому учаснику команди 8 років, а найстаршому – під 50. Ми всі з Ужгорода, товаришуємо багато років і об’єднують нас не тільки особисті зв’язки, але й музика улюбленої легендарної рок-групи».

Завершили захід вечіркою на березі Ужа. До зустрічі на регаті-2020!

Ксенія Шокіна,
фото авторки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.