Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Рівень безпеки на Закарпатті визначали студенти факультету історії та МВ

Створені інфографіки стали додатком до офіційних даних для картини безпеки в Україні та були використані під час круглого столу «Паспорт безпеки України: Закарпатський регіональний вимір»

0 482
Днями студенти факультету історії та міжнародних відносин оцінювали ситуацію з безпекою в Закарпатській області.
Рівень безпеки на Закарпатті визначали студенти факультету історії та МВ
Валерій Кравченко та Олег Кокошинський

Віце-президент Атлантичної ради України Олег Кокошинський та старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Валерій Кравченко побували в УжНУ й провели на ФІМВ тренінг під назвою «Аналіз індексу безпеки: створення регіонального паспорта безпеки».

Студентів було поділено на групи, кожна з яких мала побудувати інфографіку безпеки в регіоні. Для цього потрібно було проставити бали від 1 до 10 стосовно 22 пунктів із чинниками, які впливають на те, чи почувається в безпеці громадянин України. Після створення інфографіки студенти й ініціатори тренінгу обговорили результати, до бесіди долучився і директор Центру міжнародної безпеки і євроатлантичної інтеграції при УжНУ професор Ігор Тодоров.

Рівень безпеки на Закарпатті визначали студенти факультету історії та МВБали щодо деяких чинників виставлялися на основі особистого сприйняття учасників тренінгу. Зокрема, йдеться про ступінь конфліктогенності в суспільстві, екологічну ситуацію в регіоні, відносини з сусідніми країнами, рівень толерантності в соціумі тощо. Натомість оцінку частини факторів, як-от: кількість біженців та ВПО, число загиблих внаслідок організованого конфлікту, рівень зарплат в регіоні – робили після аналізу статистичних даних, що були надані ініціаторами тренінгу.

Обговорення виявило й розбіжності, і схожі показники в групах. Цікаво, що всі зійшлися в питанні виїзду українських студентів здобувати вищу освіту за кордон, погодившись: якщо буде можливість поїхати за кордон, то лише для здобуття знань і досвіду, із якими можна буде повернутися на Україну та змінювати її на краще.

Інфографіки кожної з груп стали додатком до офіційних даних для картини безпеки в Україні та були використані під час круглого столу «Паспорт безпеки України: Закарпатський регіональний вимір», що відбувся в обласній державній адміністрації.

Діана Вишнева
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.