Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Самі йдемо і вас запрошуємо: в Перечині відбудеться екопікнік

До участі в природоочисній акції планують долучитися й студенти УжНУ

0 157

Самі йдемо і вас запрошуємо: в Перечині відбудеться екопікнік

Цієї суботи, 29 червня, у Перечині відбудеться екопікнік: учасники прибиратимуть від чагарників територію поблизу ДЮСШ, загальноосвітньої школи й частини лісу, а тоді поїдять смачного боґрачу й позабавляються в іграх на екотематику.

Організовують захід ГО «Екологічний Погляд» спільно з координаційною радою з питань ВПО в м. Перечині.

Почнеться екопікнік об 11:00 біля ДЮСШ.

Щоб долучитися, учасників просять заповнити коротку реєстраційну форму. Якщо є запитання чи пропозиції співпраці, телефонуйте: 099 773 1506.

До участі планують долучитися й студенти УжНУ. Ми розпитали, що їх мотивує.

Юлія Величко
Юлія Величко

Третьокурсниця Юлія Величко навчається на ФСН, є заступницею голови студради факультету. Дівчина вже брала участь у гастротолоці, до організації якої долучався її підрозділ. Каже:

«Я вирішила долучитися до цієї акції, бо переймаюся темою екології. Взагалі, це перший захід ГО «Екологічний погляд», і серед організаторів – мої хороші знайомі. Тому я вирішила допомогти молодій умотивованій організації з утіленням її першої цілі. Для мене важливим є розвиток молоді, підвищення екосвідомості населення й підтримка колег, які мають цікаві ідеї для розвитку їхньої територіальної громади. Тому допомагатиму не лише прибирати територію, а й організаційно: контролюю реєстрацію волонтерів і проводитиму екобрейн-ринг».

Інгрід Шпеник
Інгрід Шпеник

Інгрід Шпеник навчається на ІІ курсі юридичного факультету. У межах екопікніка дівчина забезпечує комунікацію. Зауважує: «Разом із однодумцями прагнемо зменшити негативний вплив на природу. Такі заходи спонукають мешканців до захисту довкілля й водночас об’єднують громаду. Особисто для мене найважливіше – залучити громадян і до практичної частини, і до теоретичної, адже виховання молодого покоління — це запорука безпеки довкілля в майбутньому. Саме тому прагну створити позитивне бачення для дітей і молоді, показати їм важливість турботи про довкілля й залучити до самостійних ініціатив. Досягти значних результатів з питань безпеки і захисту природи ми можемо тільки збільшивши екологічну свідомість населення».

Для Вероніки Гаджеги Перечин — рідне місто, де вона вже й раніше брала участь в екоініціативах. Дівчина очолює студентський профком факультету туризму та МК й охоче підтримати захід. «Я вирішила долучитися, бо вважаю, що кожна людина повинна робити свій внесок у збереження навколишнього середовища. Для мене це важливо, адже хочу жити в чистому містечку, а також заохочувати інших приєднуватися до таких акцій. Боґрач я готувати не вмію, але буду допомагати його видавати учасникам. А ще долучастимуся в організаційних питаннях — реєстрації видачі спортивного інвентарю для ігор».

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.