Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентки УжНУ – призерки конкурсу постерів «Відчуття України: страх, любов і ненависть»

0 53
УжНУ продовжує співпрацю з одним із найкращих вишів Великобританії – Університетом Центрального Ланкаширу. У межах програми підтримки українських університетів «Twinning Initiative» вже відбулося чимало заходів, серед яких і цьогорічний візит делегації до Престона, під час якого представниці 5 факультетів УжНУ зміцнювали співпрацю, обмінювалися ідеями, брали участь у зустрічах і дискусіях, присвячених українській проблематиці.

Студентки УжНУ – призерки конкурсу постерів «Відчуття України: страх, любов і ненависть»Один із таких заходів – «Зводимо мости» – організував викладач міжнародних відносин в UCLan Александрос Кутсукіс. Учасниками були письменники, переселенки, викладачі УжНУ. Передував цьому заходу конкурс студентських постерів «Відчуття України: страх, любов, ненависть». За умовами, учасники мали виконати роботи вручну або на комп’ютері в альбомному чи портретному форматах. За змістом роботи покликані сприяти діалогам між учасниками.

У журі конкурсу були викладач історії образотворчого мистецтва в UCLan та фотограф Ендрю Броуді й заступниця керівниці відділу міжнародних зв’язків УжНУ Антоніна Булина.

Призерками стали чотири студентки з УжНУ та ще дві з UCLan. Ужнівки навчаються на відділенні журналістики філфаку (другокурсниця Катерина Жеребак і першокурсниця Дарʼя Ліхоліт) і на факультеті іноземної філології (Світлана Суходольська, 1 курс, і Оксана Канюка, 4 курс). Кожна отримала по сертифікату з можливістю придбати бажане на 50 фунтів у магазині «Amazon».

Сертифікати призеркам відділення журналістики УжНУ вручив завідувач профільної кафедри Євген Соломін.

Студентки УжНУ – призерки конкурсу постерів «Відчуття України: страх, любов і ненависть» Дарʼя Ліхоліт, приємно здивована перемогою, розповіла про створений нею постер: «Взяти участь мені запропонувала наша викладачка Наталія Толочко. Я радо погодилася. На постер я додала контури України, усередині розмістила фото з мого рідного міста Харкова, які зробила сама. Ідея постера – передати емоції, переживання від того, що в нашому місті війна, що Харків постійно обстрілюють, та щоб іноземці не велися на російську пропаганду й маніпуляції. Я додала напис «And there will come a day when the light will shine in our homes again». Вірю, що колись світло засяє в будинках усіх українців, які повернуться додому. І в моєму будинку також!».

Для Катерини Жеребак перемога також була неочікуваною: «До певного часу я вважала свою роботу сірою й непомітною, але після перемоги поглянула на неї дещо по-іншому. Ідея мого плакату «Наша весна під мирним небом на Закарпатті завдяки нашим ЗСУ». Одна сторона плакату – жовто-синя, де є дитина, яка пускає повітряного змія, що символізує свободу, а з іншого боку – юнак-військовий, який стоїть на захисті всієї країни, боронить нашу землю, дає нам надію на мирне життя. Гроші, які отримала, я витратила з розумом, вклавши у блогерську діяльність».

Приємно, що переможні роботи ужнівок мають позитивні відгуки журі, присутніх на заході викладачів, і, сподіваємося, спонукають іноземців до роздумів про війну в Україні.

Лілія Гложик, студентка I курсу спец. «Реклама та зв’язки з громадськістю».
Фото Михайла Коштури і Наталії Толочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.