Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Що і як на на факультеті міжнародних економічних відносин та юридичному факультеті

0 150
Новий тиждень – нові розповіді від студентів про навчальні підрозділи. Цього разу говоримо про юридичний факультет та факультет міжнародних економічних відносин.

Що і як на на факультеті міжнародних економічних відносин та юридичному факультеті Владислав Волошин – голова профбюро студентів факультету міжнародних економічних відносин, І курс:

«Я навчаюся на спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Обрав саме цей напрямок, тому що завжди мав інтерес до глобальної економіки, міжнародної торгівлі, політики та інших аспектів світових фінансових відносин.

Мені подобаєтся підхід до викладання дисциплін без «води» в інформації, яку отримуємо. Вважаю, що навчання допомагає випрацювати дисциплінованість і системність, що необхідно для досягнення власних цілей.

У мене немає улюбленого викладача, оскільки 90% викладачів на нашому факультеті – це молоді й цікаві особистості, з якими можна подискутувати, порадитися не тільки в навчальному плані, а й в особистому. Вони всі улюблені.

Наш факультет, на мій суб’єктивний погляд, – це найперспективніший підрозділ УжНУ. Студенти мають можливість стажуватися в дипломатичних установах, органах державного управління, міжнародніх компаніях і, врешті, створювати щось своє ☺.

На факультеті міжнародних економічних відносин доступне найрізноманітніше дозвілля й багато можливостей для студентів.

Наприклад, у нас діють різноманітні студентські організації. Багато цікавих лекцій від професіоналів своєї справи, які радо діляться з молоддю власним досвідом. Також маємо можливості міжнародної мобільності, тобто семестрового навчання в закордонному виші. Ну, і проводимо багато наукових конференцій та створюємо власні проєкти. Все це дозволяє студентам не лише академічно розвиватися, а й насолоджуватися дозвіллям, зустрічатися з різними людьми й розширювати свої горизонти та знання поза аудиторією за власним бажанням, а не з примусу ☺.

Я б порекомендував вступити на факультет міжнародних економічних відносин з кількох причин: у нас глобальні перспективи для розвитку та дальшої самореалізації, інтернаціональна спрямованість і широкий спектр практичних навчальних дисциплін.

На факультеті міжнародних економічних відносин можна здобути освіту за такими спеціальностями: «Міжнародні економічні відносини» (бакалаврат, магістратура), «Цифрові технології у міжнародному бізнесі» (бакалаврат), «Міжнародний бізнес» (магістратура), «Прикладна лінгвістика» (бакалаврат, магістратура).

Що і як на на факультеті міжнародних економічних відносин та юридичному факультеті Марк Ердевдій – голова студентської ради юридичного факультету, IІІ курс:

«Обрав для себе фах юриста через те, що спеціальність не просто цікава, а й формує з людини особистість. В Україні  велика потреба у висококваліфікованих правниках, тож прагну стати одним із них. Якщо наполегливо вчитися, працювати й знайти правильний підхід – надалі буде можливість забезпеченого й самостійного майбутнього.

Мені особливо подобається атмосфера нашого факультету. Великий актив, постійні заходи для студентів, ну, і, звичайно ж, висококваліфіковані викладачі. Окрім того, що їх цікаво слухати, вчитися в них – саме задоволення. Методи викладання матеріалу і лояльне ставлення до студентів мотивують навчатися більш наполегливо, старанно і формують велике бажання надалі розвиватися.

Щоранку прокидаюся з відчуттям того, що можу зробити новий успішний внесок у своє майбутнє життя, і це відбувається не через примус, а бажання обмінюватися знаннями з колективом нашого факультету.

Студенти в нас можуть знайти свій вид діяльності й реалізуватися у ньому. Це може бути спорт, наука, медіа та багато інших цікавих напрямків. Тут ніколи не буває нудно!

Що і як на на факультеті міжнародних економічних відносин та юридичному факультетіПроводяться різні інтерактивні заходи, як, наприклад, показові судові засідання зі студентами, відвідування судових інстанцій, різноманітні спортивні змагання (загальноуніверситетська спартакіада, кубок ректора та декана з футболу, баскетболу, волейболу). Навчання у нас проходить легко, не з’являється бажання прогулювати пари, бо завдяки високій підготовці професорсько-викладацького складу завжди цікаво.

Студентам нашого факультету навіть при мінімальному багажі знань надається можливість проходити різні практики. До прикладу, відвідування обласної прокуратури чи відтворення показових судових засідань. Це дуже класна можливість підготувати певну справу і відчути себе в ролі судді/адвоката чи прокурора. Також, нещодавно, на честь 74-річчя Ради Європи проводили цікавий виступ для студентів різних факультетів щодо ознайомлення з Радою як з міжнародною організацією. На нашому факультеті чудова команда Ліги сміху, до якої студенти можуть долучитися й проявляти себе з творчого боку.

У нас функціонує суботній гурток з цивільного права, де обговорюємо актуальне законодавство, беремо участь у дискусіях, розглядаємо цікаві кейси та вчимося бути адвокатами й прокурорами, а також намагаємося знайти та усунути прогалини в цивільному законодавстві.

Багато студентів юридичного факультету бере участь у добровільних проєктах та громадській діяльності. Наприклад, можуть працювати в організаціях, що надають безоплатну юридичну допомогу (зокрема на юридичному факультеті функціонує юридична клініка, яка входить у три найкращих юрклінік України, та Офіс правової підримки постраждалих унаслідок війни), або займатися правовою освітою в молодіжних центрах. Це дозволяє студентам застосовувати свої навички у реальних ситуаціях і сприяти соціальній справедливості.
Також проводяться вечори, де студенти грають інтелектуальні ігри й ведуть дискусії, які допомагають розвивати аналітичні та комунікативні навички. Такі заходи включають мок-тріалі (моделювання судового процесу) або дебати з юридичних питань. Окрім цього, на юридичному факультеті проводиться курс «Ораторське мистецтво за профспеціальністю».

Наші студенти закцентовують увагу не лише на інтелектуальному розвитку, а й на активному, тобто спортивному, відпочику, тому щороку організовуємо різні поїздки на лижі та в гори.

Можу впевнено сказати абітурієнтам, що у нас кожен – особистість. Розповідати про юридичний факультет можна нескінченно, проте замість розмов я рекомендую прийти й переконатися у всьому самим. І як голова студентської ради юридичного факультету обіцяю, що ніхто не пошкодує».

На юридичному факультеті можна здобути освіту за спеціальностями «Право», «Правоохоронна діяльність», «Міжнародне право» – як на бакалавраті, так і в магістратурі.
Анастасія Лабик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.