Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Загадки функціональних рівнянь, «Шлях до себе» з психогеометрією і тренінг з йоги – що подарував учням шостий день Літнього університету

Юнацтво дізналося про цікавинки факультету математики та цифрових технологій і факультету здоров’я та фізичного виховання

0 138
Суботній день Літнього університету, відведений для ознайомлення з підрозділами УжНУ, молодь почала з тренінгу на тему «Функціональні рівняння», що відбувся на базі факультету математики та цифрових технологій. Лекторка заходу, кандидатка фізико-математичних наук, доцентка кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу Антоніна Тегза провела тренінг, щоб поглибити знання присутніх про рівняння, зокрема пояснила різницю між статистичною й функціональною залежностями.

Під час зустрічі юнацтво мало змогу пригадати вивчене зі шкільного курсу за десятий клас і перейти до розгляду тем за наступний навчальний рік. Ішлося серед іншого про похідні логарифмічної функції.

Відтак перейшли до презентації факультету математики та цифрових технологій з участю декана, його заступника, завідувачів кафедр і студентського активу.

Вступне слово мав керівник підрозділу, професор Микола Маляр. Він підготував презентацію про історію, сучасність і здобутки факультету. Так, з’ясували, що 2020 року Вчена рада нашого вишу ухвалила перейменувати математичний факультет, доповнивши його назву. Окрім цього, Микола Миколайович акцентував увагу на міжнародній співпраці, підкресливши, що нині у здобувачів фаху є можливість отримати подвійний диплом, навчаючись  певний час за кордоном.

Загадки функціональних рівнянь, «Шлях до себе» з психогеометрією і тренінг з йоги – що подарував учням шостий день Літнього університетуПісля офіційної частини заходу ініціативу перехопив голова студентської ради ФМЦТ Станіслав Скорондяк і представник профбюро підрозділу Василь Шміляк.

Особливу увагу авдиторії привернув той факт, що дозвілля студентів на факультеті є доволі різноманітним. До прикладу, математики змагаються не лише за призові місця з різних видах спорту на Кубку ректора, а й беруть участь в організації дозвільних заходів на кшталт «Хто зверху», День першокурсника і факультету.

Насамкінець завідувачі кожної з чотирьох кафедр підрозділу розповіли, за якими спеціальностями є набір, і надали слово студентам, щоб ті презентували свої наукові роботи. Десятикласники залишилися під враженням від праці студентки І курсу магістратури спеціальності «Прикладна математика» Дори Сабов під назвою «Оцінювання ефективності криптовалют».

Загадки функціональних рівнянь, «Шлях до себе» з психогеометрією і тренінг з йоги – що подарував учням шостий день Літнього університетуПісля обідньої перерви майбутні абітурієнти продовжили екскурсію структурними одиницями УжНУ. На факультеті здоров’я та фізичного виховання на старшокласників чекав тренінг «Шлях до себе». Перш ніж перейти до основної теми, організаторка зустрічі докторка психологічних наук, професорка кафедри наук про здоров’я Олена Яцина попросила присутніх представитися, почавши з себе, і написати очікування від зустрічі на папері. Що стосується завдань, які виконували молоді люди, поділені на дві групи, то їх було два. Перше полягало в доборі слів-асоціацій до вислову «Шлях до себе», друге не було колективним і мало на меті розташування геометричних фігур залежно від уподобань учасників. З’ясувалося, що друге завдання належить до такого типу методик, як психогеометрія, і може багато що розповісти про якості людини та її емоційний стан.

Не психологією єдиною… На черзі у підлітків був майстер-клас з участю тренерки з йоги з 15-річним досвідом Оксани Чехової, на якому охочі поєднували фізичні вправи з релаксацією організму. Завершив насичений день інструктаж із масажу і фізичної терапії з участю 4-курсників спеціальності «Фізична терапія. Ерготерапія» Ярослава Петрівського і Вікторії Красної, під час якого хлопці та дівчата більше дізналися про те, як влаштовані м’язи.

Тож шостий день Літнього університету видався доволі насиченим. Побажаємо майбутнім студентам не розгубитися з-поміж запропонованих за перший тиждень варіантів для здобуття фаху і правильно визначитися наступного літа. А недільний день Літнього університету віщує школярам незабутні екскурсійні враження…

Сергій Чернишов, студент відділення журналістики
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.