Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Закарпатські юні програмісти повернулися зі Всеукраїнської олімпіади із «золотом» та «сріблом»

Цьогоріч обидва переможці є учнями Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів – восьмикласник Олег Навер та учень 10-го класу Андрій Симкін

0 685
Учасники олімпіади після нагородження
Учасники олімпіади після нагородження
Олег Навер під час нагородження
Олег Навер під час нагородження
25–29 березня в Одесі тривав IV етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики. У ній узяли участь 129 учнів з усіх куточків нашої країни. Приємно, що вже 4 роки поспіль закарпатські школярі привозять дипломи найвищого ступеня.

Цьогоріч обидва переможці є учнями Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів – восьмикласник Олег Навер (виступав за 9-й клас) та учень 10-го класу Андрій Симкін. Олег виборов золото та потрапив на тренувально-відбірні збори до міжнародної олімпіади з інформатики, а також на тренувально-відбірні збори до європейської юніорської олімпіади з інформатики, де має можливість потрапити до заповітної четвірки збірної України.

Варто відзначити важливу роль у підготовці наших учнів цього року − викладача Ужгородського університету та вчителя інформатики Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Сергія Вапнічного.

Якщо проаналізувати виступи учнів західних областей України на IV етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики за останні чотири роки, то спостерігається вищий рівень підготовленості школярів нашого краю.

Назви областей 2016 2017 2018 2019
Диплом Диплом Диплом Диплом
I II III I II III I II III I II III
Закарпатська 1 2 2 3 2 1 4 1 1
Волинська 1 1 1 1
Івано-Франківська 2
Львівська 2 1 1 1
Рівненська 1 1
Тернопільська
Чернівецька 1

 

Приймаюча сторона на чолі з Денисом Попковим (крайній зліва)
Приймаюча сторона на чолі з Денисом Попковим (крайній зліва)

Загалом остання олімпіада відбулася на високому рівні. Базою для її проведення стала Одеська національна академія харчових технологій. Команду технічного забезпечення заходу очолював наш земляк із Міжгірщини – директор центру комп’ютерних технологій ОНАХТ Денис Попков. Він же організував спонсорську підтримку призерів цього заходу.

Побажаємо нашим учням наснаги та дальших перемог!

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.