Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Сталося! В УжНУ відкрили студентський простір «Aura Academica»

Відтепер в університеті є місце, де молодь зможе цікаво й корисно проводити час, навчатися і розвиватися

0 507

Сталося! В УжНУ відкрили студентський простір «Aura Academica»

Цього довго чекали – і от нарешті здійснилося: в УжНУ з’явився студентський простір. 17 квітня в гуртожитку №4 зібралося керівництво університету, студентство, викладачі, представники духовенства, небайдужі ужгородці. Відтепер в університеті діє студпростір «Aura Academica», де молодь зможе цікаво й корисно проводити час, навчатися і розвиватися.

Сталося! В УжНУ відкрили студентський простір «Aura Academica»Ініціатори студпростору розповіли присутнім про сам задум і його зародження, те, як буде працювати це місце, заходи, які вже вдалося реалізувати й ті, що попереду.

Ірина Микулин
Ірина Микулин

Співзасновниця «Aura Academica» Ірина Микулин сказала: «Я – студентка. І хочу пригадувати роки навчання в УжНУ з радістю. Ми прагнемо допомогти іншим запам’ятати навчання в нашому університеті, щоб через кілька років ви мали бажання сюди повертатися. І нехай «Aura Academica» буде однією з причин відвідувати ці стіни знову і знову».

Команда «Aura Academica» складається з 12 людей: це студенти чотирьох факультетів, викладачка та американець-волонтер Корпусу миру. Найцікавіше, що ще півроку тому вони навіть не були між собою знайомі, а сьогодні представляють нам своє спільне дітище. Як акцентують творці, Аура не належить конкретному факультету, бо на меті мали поєднати студентів усього вишу. Зустрічі й комунікація тут допоможуть молоді знайомитися й співпрацювати з представниками всіх підрозділів університету.

Володимир Смоланка
Володимир Смоланка

Ректор УжНУ Володимир Смоланка відзначив: «Саме таких студентів ми хочемо мати: відкритих, демократичних, активних, креативних. Ви – наше головне надбання. Керівництво університету не могло залишитися осторонь такої ініціативи. Я дуже радий, що наші студенти проявляють активність. Зі свого боку ми виділили приміщення й зробили ремонт. Звісно, для його облаштування залучили ґрантові кошти Британської ради, які виграли наші студенти, долучилася міська влада, спонсори. Мета нашої роботи, щоб молодь не лише здобувала знання, а й була активною, і це яскраво видно на прикладі «Aura Academica». Нехай тут завжди панує вільний студентський дух, народжуються і втілюються ідеї. Обіцяю, що ми будемо вам допомагати, сприяти, сприймати та підтримувати ваші ініціативи. Дякую вам за це місце».

Сталося! В УжНУ відкрили студентський простір «Aura Academica»Володимир Смоланка також анонсував, що в майбутньому виш уже має намір створити ще один студпростір – майстерню стартапів в одному з корпусів, що в центрі міста. «Чим більше таких просторів – тим краще для нашого університету», – впевнений ректор.

На завершення гості могли поспілкуватися у неформальній обстановці за смачними тістечками й напоями. Слідкуйте за анонсами заходів «Aura Academica» у Фейсбуку, Інстаграмі та Телеграмі.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.